Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Generali beszáll a céges nyugdíjbiztosításba

2012.02.28. 12:30 Módosítva: 2012.02.28. 12:31

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és Magyarország első és jelen pillanatban egyedüli foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Az együttműködés célja, hogy a biztosító terítse Magyarországon a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat.

Az együttműködés keretében a Generali kiterjedt vállalati ügyfélkörében, de személyes tanácsadói hálózatán keresztül is kínálja a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat, aminek a célja, hogy a munkáltató nyugdíjcélú megtakarítást fizessen a dolgozóinak.

„Ez teljessé teszi a biztosító nyugdíjcélú megoldásainak palettáját, jól kiegészítve az öngondoskodásra épülő biztosítói nyugdíjprogramokat és az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatást.” – hangsúlyozta Erdős Mihály, a Generali elnök-vezérigazgatója.

A Generali reprezentatív kutatásából kiderül, hogy egyre többen ismerik fel a demográfiai helyzetből és a járulékfizetők alacsony számából fakadó veszélyeket. A megkérdezettek 62 százaléka szerint a várható nyugdíja nem lesz elegendő a vágyott életvitelre.

„Az aktív kori keresethez képest várható nyugdíjhiány és a gazdasági világválság okozta félelmek hatására egyre többen látják úgy, megtakarítások nélkül nehezen biztosítható a megfelelő életszínvonal a nyugdíjas évekre. Ebben most az egyén mellett a vállalat is szerepet vállalhat.” – tette hozzá Erdős.

A vállalatok testre szabott nyugdíjprogramokat alakíthatnak ki akár teljes dolgozói körre, vagy akár differenciált módon növelhetik a lojalitást kulcsember-programok és törzsgárda-programok létrehozásával. A vállalat meghatározhatja, hány évig (1-5 év) kell a munkavállalónak a cégnél maradnia ahhoz, hogy jogosulttá váljon a vállalati nyugdíjra.