Épülhetnek a szociális lakások Ócsán

2012.04.20. 16:54 Módosítva: 2012.04.20. 16:56

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gyorsított tárgyalásos - kétfordulós - közbeszerzést hirdetett az Ócsa területén felépülő szociális lakások, valamint a kapcsolódó infrastruktúra elemek kivitelezésére - a felhívás a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 80 lakás közül 50-nek az alapterülete 50 négyzetméter, 20 lakásé 60 négyzetméter, míg 10 darabé 70 négyzetméter. Emellett 15 ezer négyzetméter utat, 1.200 négyzetméter kerékpárutat, közvilágítást, víz- és csatorna vezetéket kell építeni. A jogerős építési engedélyt az ajánlatkérő adja, a kivitelezés egészében a nyertes feladata lesz.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 3 évben, az összesített nettó árbevétele elérte a 2 milliárd forintot. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy 80 százalékban a vállalási árat, 10-10 százalékban pedig a kivitelezési határidőt, illetve a vállalat garancia idejét nézik.

A közbeszerzésre május 2-ig lehet jelentkezni, a második fordulóba jutott jelentkezőket május 10-ig értesíti az ajánlatkérő.

Az ócsai szociális családiház-építési programban épülő új
ingatlanok éves bérleti díja a forgalmi értékük egy százaléka lesz - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő egy hónappal ezelőtt. A lakbér alacsonyabb lesz, mint a Nemzeti Eszközkezelőnél, a fizetésképtelen devizahitelesek lakásait megvásárló eszközkezelő ugyanis az ingatlan forgalmi értékének másfél százalékát számítja fel éves bérleti díjként. Az ócsai kisebb lakbért a kormányszóvivő azzal indokolta, hogy új építésű házakról van szó, amelyeknek nagyobb a forgalmi értékük.