Leállt a kapuvári húsgyár

2012.09.12. 08:30

Többhetes termeléscsökkenés után szerdára leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár – idézi az MTI a Kisalföldöt.

A cikk szerint a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését – amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak - e hét elejéről szeptember 27-ére halasztották; a hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról.

Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető a lapnak elmondta: péntek délutánra demonstrációt hirdettek a gyár elé "a munkahelyek védelmében”.

Nemrég a Gyulai Húskombinát is bajba került. A cég csődközeli helyzetbe jutott, a megmentésére pedig vészforgatókönyv készül. A kormány kiemelt fontosságú élelmiszeripari vállalattá nyilvánította a céget ésLázár János miniszterelnökségi államtitkárt kérte fel a gyár megmentésére.

Ezzel párhuzamosan a kormány bejelentette az új sertésstratégiát is. 2,6 milliárd forintos forrásból szeretnék megduplázni a körülbelül hárommillió magyar sertést. Azt azonban még nem tudni, hogy a hirtelen kínálatbővülés milyen hatással lesz az amúgy is rossz helyzetben lévő feldolgozókra.