Judit
3 °C
7 °C

Hofer néven tarolhat az Aldi

2007.02.22. 15:05
Valószínűleg még az idén, de legkésőbb jövő év elején itthon is megnyitja első üzleteit a világ egyik legnagyobb diszkontlánca, az Aldi. A cég álláshirdetéseket adott fel, ingatlanokat vásárol, építkezik és nem nyilatkozik.

Bolthálózat-fejlesztési asszisztenst, üzletvezetőt, konyhai alkalmazottakat keres magyarországi terjeszkedéséhez az Aldi diszkontlánc. Ezenkívül eladó vagy kiadó ingatlanokat is keresnek: a több mint 15 ezer lakosú településeken elhelyezkedő, 10 ezer négyzetméter feletti, beépített vagy beépítetlen telkeket.

Jönnek, titkolóznak

A leggazdagabb németek
Az Aldi élelmiszerlánc alapítói, Karl és Theo Albrecht az idén is a leggazdagabbak Németországban: a fivérek a Manager magazin becslései szerint 16 milliárd eurós vagyonnal rendelkeznek.

Miként a korábbi hírekből, úgy a fentiekből is látszik: a német diszkontcég hamarosan megjelenik a magyar piacon. Ennyit az Aldi is megerősített az Indexnek, azzal, hogy a piacra lépést készítik elő. Arra hivatkozva, hogy az "építkezés fázisa zajlik", egyetlen részletkérdésünkre nem válaszoltak. Annyi bizonyos: a Lidl mellett a másik nagy kemény diszkont megjelenése komoly harcot indíthat el a már amúgy is telítettnek mondott piacon.

Az Aldiról először két éve röppent fel, hogy Magyarországon folytatja terjeszkedését. A cég 2005 nyarán kezdte logisztikai központjának kiépítését Biatorbágy mellett, az M1-es sztráda közelében. Akkor még az a hír járta, hogy 2006 végén vagy 2007 elején megnyílnak az első boltok is. A határidő tolódott, a legújabb hírek szerint csak ez év végén, vagy jövő év elején nyílhat meg az első áruház.

Aldi vagy Hofer?

Piaci források szerint az első néhány évben 1,3 milliárd eurós beruházásra készül az Aldi, és közel 400 üzlet megnyitásával hengerelné le a piacot. A vállalat már most több mint kéttucat ingatlant vásárolt az ország több pontján. A nyitáskor felkészült gárda állna a magyarországi vállalat élén, a vezetőket Ausztriában képezik ki.

Az sem egyértelmű, hogy Aldi vagy a Magyarországon jobban ismert Hofer néven futna itthon a lánc. A diszkontlánc ugyanis feltehetően osztrák érdekeltségein, a Helmut Hofer GmbH-n és a Brunner Handels GmbH-n keresztül fog terjeszkedni itthon.

Az üzletlánc az Aldi Nord és az Aldi Süd cégek révén terjeszkedik a világ számos országában. Eddig több mint ötezer boltot nyitottak, ezzel a világ egyik legnagyobb diszkontláncává fejlődtek. Észak- és Kelet-Németországban az Aldi Nord vállalatcsoport, a többi országban az Aldi Süd csoport terjeszkedik. Nagy-Britanniában és Írországban például az üzletek száma meghaladja a háromszázat, s több mint hétszáz üzlettel vannak jelen 26 amerikai tagállamban a keleti parttól Kansasig. Hofer név alatt Ausztriában több mint 370 üzletük működik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?