Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Három részre szakad az Auchan

2005.05.05. 16:30
Két cég válik ki az Auchan Magyarország Kft.-ből. Az egyik a cégcsoport tulajdonában lévő telkek, a másik az áruházak butiksorának bérbeadásával foglalkozik majd.
Az üzleti tevékenységek jobb elkülönítése miatt az Auchan Magyarország Kft.-ből kiválással két új cég jön létre. Az Immochan Alapok Kft. és az Immochan Magyarország Kft. egyaránt 100 millió forintos törzstőkével indul.

Ezzel egyidejűleg az Auchan Magyarország Kft. jegyzett tőkéje 45,3 milliárd forintról 29,453 milliárd forintra, saját tőkéje pedig 45,3 milliárdról 36,3 milliárdra csökken. Mint Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs igazgatója a Napi Online-nak elmondta, a kiválásnak a tevékenységek szerinti szervezeti elkülönítés a célja, ami az Auchan nemzetközi vállalati stratégiájából következik.

"Az 1,4 millárd forint saját tőkével létrehozandó Immochan Alapok a cégcsoport tulajdonában lévő telkek bérbeadásával foglalkozik majd. Ez mintegy 270-360 hektár nagyságú földterületet érint" - mondta a kommunikációs vezető. A 7,6 milliárd forint saját tőkével rendelkező Immochan Magyarország Kft. feladata az áruházak butiksorának bérbeadása, az ingatlanok működésének kiszolgálása, illetve közös marketingakciók szervezése lesz.