Gusztáv
-4 °C
1 °C

Újra magyar a Biopon

2005.06.23. 09:55
A Henkel Körösladányban és Szolnokon kezdte meg a Biopon mosószer gyártását. A márka közel negyvenéves múltra tekinthet vissza a magyar piacon.
A Biopon, a tradicionális magyar mosópor márka újra magyarországi gyárakból kerül a fogyasztókhoz, a napokban a márka új tulajdonosa, a Henkel elindította a gyártást a körösladányi és szolnoki gyárban - közölte a Henkel Magyarország az MTI-vel. A Gazdasági Versenyhivatal márciusban hagyta jóvá, hogy a Henkel megvásárolja az egyik legrégebbi és legismertebb magyar mosószert, a Biopont.

Negyven éve

A márka közel negyvenéves múltra tekinthet vissza a magyar piacon. Az Unilever tulajdonában 1992 óta volt, az utóbbi években külföldön készült és importtermékként került a magyar fogyasztókhoz. A Henkel 2005-ben a márka átvételével elsősorban a középső árkategóriában bővíti mosószerkínálatát.

A napokban kezdődött meg a Henkel két magyar üzemében a gyártás. Körösladányban készül a folyékony (gél), Szolnokon pedig a por alakú Biopon a már megszokott általános, illetve színes ruhákhoz ajánlott fajtákban, különböző nagyságú csomagolásokban.

Új csomagolás

A két üzemben a feltételek adottak voltak ahhoz, hogy a gyártás könnyen elindulhasson, nem volt szükség jelentősebb beruházásra, kapacitásnövelésre. A gyártás elindításáig a fogyasztók ellátása az átvett raktárkészletből történt, a napokban már elindult a kiszállítás a körösladányi és a szolnoki gyárból. Az immár újra Magyarországon gyártott mosószer új csomagolásban kerül a kereskedelembe.

A Henkel Magyarország Kft. részesedése a mosószerek piacán a tavalyi, 30 százalékot kis mértékben meghaladó mértékről 40 százalék fölé emelkedik állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal tavasszal, amikor hogy a Henkel Magyarország Kft. megvásárolja az Unilever Magyarország Kft. Biopon Üzletágát.

A Henkel Magyarországon négy gyárban termel, Körösladányban folyékony mosószereket és tisztítószereket gyárt, Szolnokon mosóporokat állít elő, Vácott ragasztóanyagokat termel, míg Barcson építkezési kemikáliákat gyárt. A körösladányi gyár a Henkel középkelet-európai regionális folyékony mosó- és tisztítószer gyártó központja.