Salamon
-1 °C
13 °C

Nagyon megbüntettek egy cigarettareklámot

2007.11.22. 23:07
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság rekordösszegű bírságot szabott ki a Pall Mall cigaretta téli kampányáért. 731 helyen ajándékozták meg a vásárlókat. A BAT Pécsi Dohánygyár 300 milliót fizethet.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság első fokon hatalmas, minden eddiginél magasabb bírságot rótt ki három cégre egy cigarettakampányért. A BAT Pécsi Dohánygyár Pall Mall nevű termékét januárban és februárban reklámozták ideiglenes műanyag pultoknál, az ország 731 pontján. A dohánygyárat 300 millió, a promóciót szervező HPS Kft-t 100 millió, a helyszínek egy részét biztosító SPAR üzletláncot 70 millió forintra büntették. A cigaretták reklámozása Magyarországon tilos. A három cég még fellebbezhet.

A kampány idején aki az érintett boltokban meghatározott mennyiségű cigarettát vett, az ajándékokat vehetett át az ideiglenesen felállított műanyag pultoknál. Öngyújtót, bögrét kaptak a vásárlók, Pall Mall-ra utaló reklámfeliratokkal és a hotesseken is reklámpóló volt. A kampány ellen a Füstirtók Egyesülete tett bejelentést a fogyasztóvédőknél.