Gusztáv
-4 °C
1 °C

Bokros Lajosról már életében szakmai hetet neveztek el

2006.10.10. 14:43
A Corvinus Egyetem (ex-Közgáz) Heller Farkas Szakkollégiumának "legjelesebb szakmai eseményére" kapott meghívót az Index. Háromnaposra tervezett Bokros Lajos szakmai hetet szerveznek. Az október 16-18. közötti rendezvényen felvonul a közgazdászok színe-virága.

Szakmai hetet neveztek Bokros Lajosról, a Horn-kormány egykori pénzügyminiszteréről, a megszorítások atyjáról, akit legutóbbi nyilatkozata szerint még Stumpf István is szívesen látna a miniszterelnöki pozícióban. És akit nem mellékesen Gyurcsány Ferenc után másodikként olvasóink is a legalkalmasabbnak találnak az ország vezetésére.

A volt pénzügyminiszter maga nyitja meg a róla elnevezett, a Heller Farkas Szakkollégium szervezte október 16-18. közötti rendezvényt. A Corvinus Egyetem szakkollégiuma a legjelesebb szakmai eseményeként említi meghívójában a háromnapos hetet.

A konferencia résztvevőit Mészáros Tamás, a közgazdasági egyetem rektora köszönti elsőként, a nyitó előadást A közpolitika forradalma Magyarországon címmel maga Bokros Lajos tartja. Az előadók között neves közgazdászok sora szerepel: így többek között Oblath Gábor, az MNB monetáris tanácsának tagja, Jaksity György, a tőzsde korábbi elnöke, a Concorde Rt. vezérigazgatója, Samu János, a Concorde elemzője, Chikán Attila, az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere, a Közgáz korábbi rektora - és sokan mások. Az előadások központi eleme a megszorítások és a reformok elkerülhetetlensége és a megoldási javaslatok.