Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem segít az M0-ás új szakasza

2008.09.08. 20:19
A főpolgármesteri hivatal közlekedési osztályának vezetője szerint csak kicsit lesz jobb a budapesti utakon az M0-ás új szakaszának átadása után. Ráadásul a Margit hidat is lezárják.

"Egy kicsit jobb lesz, de messze nem olyan, mint amire sokan számítanak" – ezt mondta az RTL Híradónak a főpolgármesteri iroda közlekedési osztályának egyik vezetője az M0-ás keleti szakaszának átadásával kapcsolatban, ami egy hét múlva esedékes. A csoportvezető szerint Budapest útjai annyira telítettek, hogy ezen az elkerülő nem fog sokat javítani. Januártól ráadásul a Margit hidat is lezárják.

Képek az új szakaszról

A Híradó úgy tudja, hogy jövő januártól 15 hónapra zárják le a Margit hidat. Onnantól kezdve csak az egyik oldalán lehet majd közlekedni, gyalog és villamossal. A nagyobbik felét markolók és teherautók használják, a felújítás teljes ideje alatt.

Ez azt jelenti, hogy a közúti forgalom semmilyen módon nem tudja majd használni a hidat a 15 hónap alatt, kétszer egy sávban sem. Csak a megkülönböztető jelzést használó járművek lesznek ez alól kivételek – mondta Németh Tamás, a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. irodavezetője. Ha nem lesz csúszás, a Margit híd felújítása 2010 májusára fejeződik be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?