Gergely
6 °C
23 °C

Nem segít az M0-ás új szakasza

2008.09.08. 20:19
A főpolgármesteri hivatal közlekedési osztályának vezetője szerint csak kicsit lesz jobb a budapesti utakon az M0-ás új szakaszának átadása után. Ráadásul a Margit hidat is lezárják.

"Egy kicsit jobb lesz, de messze nem olyan, mint amire sokan számítanak" – ezt mondta az RTL Híradónak a főpolgármesteri iroda közlekedési osztályának egyik vezetője az M0-ás keleti szakaszának átadásával kapcsolatban, ami egy hét múlva esedékes. A csoportvezető szerint Budapest útjai annyira telítettek, hogy ezen az elkerülő nem fog sokat javítani. Januártól ráadásul a Margit hidat is lezárják.

Képek az új szakaszról

A Híradó úgy tudja, hogy jövő januártól 15 hónapra zárják le a Margit hidat. Onnantól kezdve csak az egyik oldalán lehet majd közlekedni, gyalog és villamossal. A nagyobbik felét markolók és teherautók használják, a felújítás teljes ideje alatt.

Ez azt jelenti, hogy a közúti forgalom semmilyen módon nem tudja majd használni a hidat a 15 hónap alatt, kétszer egy sávban sem. Csak a megkülönböztető jelzést használó járművek lesznek ez alól kivételek – mondta Németh Tamás, a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. irodavezetője. Ha nem lesz csúszás, a Margit híd felújítása 2010 májusára fejeződik be.