Béla
12 °C
27 °C

Gyorsan fogynak a Corvin sétány lakásai

2006.11.16. 13:20
Város a városban - így jellemezte az ország legnagyobb volumenű ingatlanfejlesztését a projektet fejlesztő Futureal Holding elnök-tulajdonosa. Futó Péter a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, alig négy hónap alatt értékesítették a Corvin sétányon az első ütemben elkészült lakásokat. A projekt több mint 500 millió forintos beruházást jelent.

A teljes Corvin sétány projekt az 500 ezer négyzetméternyi fejlesztendő területtel ma az ország legnagyobb volumenű ingatlanfejlesztése. Futó Péter, a Corvin sétányt fejlesztő Futureal Holding elnök-tulajdonosa a Potfoliónak adott interjújában a projektről elmondta, a kiírt pályázatot négy építőipari vállalat konzorciuma, a Corvin Zrt. nyerte meg, és ők a négy vállalattól 2004-ben vásárolták meg részesedésüket, így lett a tulajdonuk a Corvin Zrt., s szereztek jogot a városrehabilitációs program megvalósítására.

Város a városban

A Corvin sétányt nem egyszerű városrehabilitációs projektnek tekintik, hanem "várost a városban" szeretnének létrehozni. A keleti végén irodák, üzletek, utána lakóépületek és a nyugati végén pedig tudományos-kulturális létesítmények lesznek. Az egésznek a központjában egy új, 36 méter széles sétány áll, ennek tervezésére egy angol tervezőirodát kértek fel.

A beruházás kezdete óta szoros kapcsolatban állnak a VIII. kerületi önkormányzattal, a fővárosi önkormányzattal és a főváros és a VIII. kerület közös cégével, a Rév8 Zrt.-vel. Ez angolszász típusú ppp, azaz nem a pénzmozgások miatt tekinthető annak, hanem valóban nagyon szoros együttműködésben valósítják meg a projektet. A Rév8 Zrt. végzi például a házbontásokkal kapcsolatos teendőket, az elköltöztetéseket.

A teljes beruházásból a területrendezés és a kiköltöztetések költsége eléri a 70 millió eurót, a tulajdonképpeni ingatlanfejlesztés összesen 500 millió eurós beruházást jelent. A föld fölött összesen 350-400 ezer, a föld alatt összesen 150 ezer négyzetméternyi ingatlant építenek meg.

Lakásértékesítés

Az első ház, a Premier Ház nem közvetlenül a sétányon helyezkedik el, hanem egy azzal párhuzamos utcában. A 180 lakást 4 hónap alatt értékesítették, ami Futó Péter szerint hihetetlen eredmény ma, különösen akkor, amikor szakértők véleménye szerint 20-30 százalékos visszaesést tapasztalható a lakáspiacon.

A második ház (Fontana Ház) már a Corvin sétányon fekszik, a 240 lakás értékesítését szeptember közepén kezdték, és mostanra átlépték a 100 értékesített házat. A Portfolio.hu információi szerint az első ház lakásait 350-400 ezres négyzetméteráron értékesítették. Futó Péter elmondta, a második ház 10 százalékkal magasabb árkategóriába esik. Ennek nem az első ütem értékesítése az oka, hanem az, hogy a második háznak jobb az elhelyezkedése. Hihetetlen felértékelődést várnak, és a legtöbb vásárló is abban bízik, hogy a lakások értéke rövid távon másfélszeresére növekedhet.