Ágnes
-1 °C
2 °C

Csúsznak a domusos Tescók

2006.10.03. 07:28
Keményebb diónak számít a vártnál a Domusok helyén Tescókat kialakítani. Az április elején 15 évre átvett hat bútorkereskedés eddig csak egyben, Miskolcon nyitott ki az angol multi üzlete, az is néhány hete.

A tervezett legfeljebb negyedévből lassan fél év lesz, mire Tesco áruházakká válnak a Domusok. A brit élelmiszer-kereskedelmi lánc még április elején egyezett meg a Fotex-csoporthoz tartozó Domus Rt. ingatlanhasznosítójával, a ZM Immo Kft.-vel hat vidéki városban lévő ingatlan 15 éves bérleti jogáról.

Bútorból élelmiszer – bonyolult feladat

A Tesco akkor 2-3 hónapot adott magának, hogy az áruházakat átalakítsa. A Napi a cégtől megtudta, bonyolult feladat egykori bútorkereskedelmi ingatlanokba élelmiszer-áruházat telepíteni. Addig nem kezdik meg az átalakítást, amíg nincsenek meg a szükséges engedélyek a szupermarketekhez.

Áprilisban a Tesco nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 26 Domus-egységből átvett 6 mellett továbbiakról tárgyaljon, hiszen a Domus-ingatlanok többsége a belvárosban áll, közel a fogyasztókhoz és rendkívül frekventált az egységek elhelyezkedése. Úgy tudni azonban, hogy egyelőre nem folytatódtak a tárgyalások, a jelek szerint a Tesco most az újonnan szerzett ingatlanok átépítésével és árufeltöltésével van elfoglalva.

Nem tudni, mikor nyit a többi

Arról egyelőre nem tudni, hogy a Miskolcon nyílt ezer négyzetméteres domusos Tesco mellé mikorra várható a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a kecskeméti és a szombathelyi egység nyitása. Miskolcon a kereskedelmi lánc a bérelt épület emeletére több, nem élelmiszer-kereskedelmi vállalkozást is behozott, így a másik fő bérlő a skandináv Jysk lett, amely elsősorban „kelengyéket” (lakástextíliát, kiegészítőket, lakásfelszerelést) értékesít.

A brit lánc kis formátumú egységei esetében nemcsak a Domus-projektre figyel, hanem folyamatosan keresi a megfelelő ingatlanokat. A miskolci egységen kívül hat kis Tesco működik Tesco logóval, a cégnek S-Market néven 24 kényelmi egysége üzemel vidéken.