Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Legyőzte a Metro a Tescót

2006.09.13. 13:40
Hiába állította a Tesco, hogy már korábban joga volt a Metro név használatára, 2003-ban elmulasztotta a mégújítását, így most végleg lemondhat róla.

A német Metro AG nyerte azt a névharcot, amelyet brit versenytársával, a Tescóval folytatott a Metro név használatáért. A német Metro a belső piac harmonizálásáért felelős uniós hivatalhoz fordult 1998-ban - ez a márkavédjegyekkel is foglalkozik az EU-ban -, hogy regisztrálja a Metro védjegyet. Ezt a Tesco ellenezte, mivel a brit lánc Tesco Metro néven üzemeltet saját hálózatot - az ide tartozó áruházai kisebbek a Tesco hipermarketeknél -, főként autópályák mentén és városközpontokban

A Tesco szerint neki már korábban joga volt a Metro név használatára.

A luxembourgi elsőfokú bíróság döntése szerint azonban a Tesco elmulasztotta a márkanév megújítását 2003-ban. Ezzel a bíróság semmissé nyilvánította a piacharmonzációs EU-hivatal döntését, amely szerint a német Metro nem jogosult a Metro név kizárólagos használatára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?