Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fapados szálloda nyílt Budapesten

2007.10.03. 12:58
Magyarországon terjeszkedik az easyHotel, amelynél a fapados légitársaságok üzleti modelljéhez hasonlóan lehet szobákat foglalni, kizárólag interneten. A diszkontkoncepcióhoz igazodva csak alapvető szolgáltatásokat kapnak a vendégek – olcsón.

Az easyHotelek a turisták által látogatott nagyobb városokban vannak jelen, és elsősorban a rövid időre megszálló utasokat célozzák meg. A vendégek az interneten foglalják le a szobát. Minél előbb történik a foglalás, annál olcsóbb a szolgáltatás. Ezenkívül a népszerűbb időszakokban is többet kell fizetni, mint a kevésbé forgalmasakban.

Fapados hotel Budapesten. Kattintson!

A budapesti hotel az Oktogon közelében nyílt, ez a harmadik ország – Anglia és Svájc után –, ahol a szállodalánc megpróbálja megvetni a lábát. Az üzleti modellhez tartozik, hogy a város központjában helyezkedik el az épület, a vendégek lemondanak bizonyos szolgáltatásokról, cserébe olcsóbban kaphatják meg a szobát. Az épületben 59 szoba található, a legolcsóbb ár 29 euró (mostani árfolyamon ez 7300 forint). A kisebb szobák 7,5-10, a nagyobbak 10-13 négyzetméteresek.

A szobák berendezése a lehető legegyszerűbb, egy dupla ágy és egy éjjeliszekrény van benne. Minden szobában van fürdőszoba zuhannyal. A többi szolgáltatást csak felárért lehet igénybe venni, például kérhető kábeltévé, internet, soron kívüli szobatakarítás, csomagmegőrzés. A szállóban nincs étterem, nincs szobaszerviz és bár. A hotelben kialakítottak két szobát mozgáskorlátozottak számára.

A szállodát az amerikai Richard Lloyd és a Tokics Kornél által alapított, 50-50 százalékban tulajdonolt Medscan Kft. üzemelteti franchise rendszerben. A befektetés értéke eléri a kétszázmillió forintot. Tokics Kornél arra számít, hogy a beruházás – a szállodaiparban megszokott – tíz éven belül megtérül.

Apró, narancsszínű szobák. Kattintson!

Az easyGroup tulajdonosa, Stelios Haji-Ioannou elmondta, hogy elsősorban külföldi vendégekre számítanak, a kampányt már el is indították. A modell sikeres, mert a turisták már megszokták, hogy olcsón utazhatnak Európa-szerte a diszkont-légitársaságokkal, és elvárják, hogy szállást is olcsón találjanak.

Az első easyHotelt Londonban nyitották meg két éve, az angol fővárosban azóta még két szállodát létesítettek. Egy évvel később Bázelben, majd Zürichben nyílt fapados szálló. Az eddigi hotelek magas kihasználtsággal működnek, éppen ezért a következő néhány évben hatvan easyHotelt nyitnának az Egyesült Királyságban, Európában és a Közel-Keleten.