Hazai ízek
A közhiedelemmel ellentétben a magyarok 83 százaléka nem kedveli a gyorséttermeket sem, viszont a megkérdezettek többsége szívesen foglalatoskodik otthon a konyhában, nem sajnálva időt és fáradságot a sütés-főzésre. A magyar lakosság túlnyomó többsége a hazai ízeket preferálja, legalábbis erre vallanak a válaszok, hiszen a megkérdezettek 67 százaléka sem otthon, 75 százaléka pedig az étteremben sem kísérletezik a nemzetközi konyha kulináris különlegességeivel.
A vállalkozó szellemű magyarok egyértelműen a magyar íz- és ízlésvilághoz legközelebb álló ételeket szeretik. Az olasz konyha a legnépszerűbb, a megkérdezettek 14 százaléka választ ilyen fogást az étteremben, a válaszadók 22 százaléka pedig otthon is szívesen elkészíti a jellegzetes olasz ételeket. A magyarok körében a kínai konyha lett az ezüstérmes, a megkérdezettek 13 százaléka hajlandó otthon, vagy étteremben fogyasztani távol-keleti ételeket.
Az élbolytól némileg leszakadva lett a bronzérmes a görög konyha friss zöldségeivel és húsételeivel, ám a megkérdezettek csupán hét százaléka készít otthon ilyen fogásokat és nyolc százalékuk fogyasztja őket étteremben. A népszerűségi listán jegyzik még a mexikói, a francia és az indiai konyha finomságait is - derül ki a felmérésből.