Friderika
12 °C
29 °C

Volt vezére vette meg a Hídépítőt

2008.03.21. 09:18
A Népszabadság értesülései szerint Apáthy Endre volt elnök-vezérigazgató birtokába került az eddigi francia tulajdonban lévő Hídépítő Zrt. A vételár titok. Apáthy tavaly ősszel ment nyugdíjba a kőröshegyi viaduktot, az M8-as és az északi M0-s hidakat épító cég éléről.

Új tulajdonoshoz került a Hídépítő, a francia Vinci Construction a cég korábbi elnök-vezérigazgatójának, Apáthy Endrének adta el a részvénycsomagját – írja a Népszabadság. Apáthy, aki 2007 őszén a cég éléről ment nyugdíjba, 97,35 százalékos tulajdont szerzett, a részvényhányad 79 kisbefektető kezében van.

A lapnak az új tulajdonos nem nyilatkozott a Hídépítővel kapcsolatos terveiről, a vételárat is titokban tartják. A cég legnagyobb beruházása jelenleg a Strabaggal közösen épített, elvileg idén augusztusra elkészülő M0-s északi Duna-hídja, emellett a fővárosban a négyes metró építésén dolgoznak, végzik a Szabadság híd felújítását és ők lesznek az északi vasúti összekötő híd felújításának kivitelezői is. Az elmúlt évet 112 milliárd forintos árbevétellel zárták, tavaly adták át egyebek mellett a kőröshegyi viaduktjukat és a dunaújvárosi Duna-hidat.

Apáthy, aki diplomája megszerzése óta a cégnél dolgozott, és azt 1992-től vezette, a Népszabadságnak csak annyit mondott: fontosnak tartja, hogy kiköszörüljék az elmúlt hónapokban – a többi között a fővárosi metróberuházások kapcsán – esett csorbát, és a céget a magyar építési piac meghatározó szereplőjének szeretné megőrizn.