Ödön
2 °C
11 °C

Volt vezére vette meg a Hídépítőt

2008.03.21. 09:18
A Népszabadság értesülései szerint Apáthy Endre volt elnök-vezérigazgató birtokába került az eddigi francia tulajdonban lévő Hídépítő Zrt. A vételár titok. Apáthy tavaly ősszel ment nyugdíjba a kőröshegyi viaduktot, az M8-as és az északi M0-s hidakat épító cég éléről.

Új tulajdonoshoz került a Hídépítő, a francia Vinci Construction a cég korábbi elnök-vezérigazgatójának, Apáthy Endrének adta el a részvénycsomagját – írja a Népszabadság. Apáthy, aki 2007 őszén a cég éléről ment nyugdíjba, 97,35 százalékos tulajdont szerzett, a részvényhányad 79 kisbefektető kezében van.

A lapnak az új tulajdonos nem nyilatkozott a Hídépítővel kapcsolatos terveiről, a vételárat is titokban tartják. A cég legnagyobb beruházása jelenleg a Strabaggal közösen épített, elvileg idén augusztusra elkészülő M0-s északi Duna-hídja, emellett a fővárosban a négyes metró építésén dolgoznak, végzik a Szabadság híd felújítását és ők lesznek az északi vasúti összekötő híd felújításának kivitelezői is. Az elmúlt évet 112 milliárd forintos árbevétellel zárták, tavaly adták át egyebek mellett a kőröshegyi viaduktjukat és a dunaújvárosi Duna-hidat.

Apáthy, aki diplomája megszerzése óta a cégnél dolgozott, és azt 1992-től vezette, a Népszabadságnak csak annyit mondott: fontosnak tartja, hogy kiköszörüljék az elmúlt hónapokban – a többi között a fővárosi metróberuházások kapcsán – esett csorbát, és a céget a magyar építési piac meghatározó szereplőjének szeretné megőrizn.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?