Ágnes
-1 °C
2 °C

Jönnek az áruhitelkártyák

2004.04.02. 08:40
Újfajta plasztikkártyát készülnek bevezetni az áruházláncok - értesült a Magyar Hírlap. A kártyatulajdonosok választhatnak: meghatározott időn belül visszafizethetik a felvett kölcsönt, vagy havonta törlesztik.
A hitelkártyapiac növekedésének lassúsága miatt újfajta hitelkártya bevezetésére készülnek a magyarországi nagy áruházláncok és bankok - tudta meg a Magyar Hírlap. Az áruhitelkártyával a hitelösszeg keretéig felvett pénzt kétféle módon lehet visszafizetni.

Hagyományos hitelkártyához hasonlóan meghatározott időn belül egy összegben is visszafizetheti a hitelt a kártyatulajdonos. Ebben az esetben nem számolnak fel kamatot a bankok. A hitelt felvevők dönthetnek azonban úgy is, hogy havonta törlesztik adósságukat, tehát több hónap alatt, mint egy hagyományos áruhitelt.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a hitelösszeg keretéig több helyen, többféle árut is vásárolhatunk. Emiatt az ügyfeleknek több, különféle törlesztési terhe is keletkezhet.

A bankok készpénzfelvételt is engedhetnek az új kártyával, ennek kamatait azonban ők állapítják meg. A terméket kidolgozó MasterCard kártyatársaság tesztje szerint különösen a 25-35 éves fiatalok lennének vevők az áruhitelkártyára - írja a napilap.