Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Magyarországra jön a Hyundai autógyára?

2002.12.04. 10:59
Várhatóan a jövő év első felében dönt a dél-koreai Hyundai arról, hogy Magyarországon vagy Csehországban építse fel új, évi 200 ezres kapacitású autógyárát, amely 2005-re készülne el - értesült a Világgazdaság.
A napilap információi szerint már csak Magyarország és Csehország van versenyben a legnagyobb dél-koreai autóipari cég jövőre tervezett nagyberuházás lehetséges helyszíneként.

A Hyundai Motor előzetes tervei szerint már 2004-ben el kellene indulnia a tavalyelőtt megvásárolt, szintén dél-koreai KIA márka modelljeinek előállítása, de a gyár beindítása egyelőre csúszik.

Meghiúsult beruházások

Az elmúlt évben két nagyszabású autóipari beruházás is meghiúsult Magyarországon: a BMW Tatabánya helyett inkább hazai terepen, Lipcsében invesztált, a DaimlerChrysler-Mitsubishi motorgyár pedig Nyergesújfalu helyett szintén egy kelet-németországi településen épül fel.

Magyarország azonban továbbra is reménykedhet abban, hogy a Peugeot-Citroën nem Lengyelországban, Csehországban vagy Szlovákiában, hanem nálunk építi fel új gyárát. A francia autógyár a jövő év elején dönt a helyszínről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!