Idén nyáron mégsem indulnak charterjáratok Jordániába

2006.05.31. 09:37
Idén már nem indulnak turistacsoportok Magyarországról Jordániába, mivel a jordán utakat szervező Aqaba Tours (a tavaly csődöt mondó Jordan Tours utódja) mégsem indítja el charterjáratát a népszerű közel-keleti országba. Az Aqaba Tours azt ígéri, visszatéríti a hoppon maradt utasoknak eddig befizetett pénzt, értesült a Magyar Hírlap.

Az Aqaba Tours Kft., amely Magyarországról egyedüliként szervez utakat Jordániába, a Magyar Hírlap értesülése szerint mégsem indítja el charterjáratát. A lapot arról tájékoztatták az utazási engedélyét tavaly elveszítő Jordán Tours utódvállalatánál, hogy a következő két hétben felveszik a kapcsolatot az összes utassal, aki eddig befizette a fejenként száz-kétszázezer forintos útra az előleget vagy teljes összeget.

A Magyar Hírlap, az okokat firtató kérdésére az iroda alkalmazottja annyit felelt: így döntött a tulajdonos. A cégbíróság adatai szerint Zaid Naffa a fő tulajdonos, aki a Jordan Tours Kft. volt tulajdonosa. Az olcsó jordániai útjaival az elmúlt években monopol helyzetbe kerülő Jordan Tours utaztatási engedélyét tavaly vonat be a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), ugyanis a társaság egy kártalanítási ügyben megsértette a jogszabályt, írja a Magyar Hírlap.

Ezután alapította Naffa az Aqaba Tours-t, amely azonban elődjével szemben kisebb sikert aratott az utazási irodák piacán. Zaid Naffa a Magyar Hírlapnak azt mondta, túl kevés volt a jordán utak iránt érdeklődő utas, egy-egy járatra tíz-húsz jelentkező jött össze. Körülbelül száz utas maradt hoppon az előzetes befizetések miatt.

Az Aqaba Tours ennek ellenére nem zár be, nem kezdeményezte megszűntetését a MKEH-nél. Ha a társaságnak nincs elég pénze a követelések kiegyenlítésére, biztosítója fedezi az utasok kárát. A Magyar Hírlap szerint az Aqaba Toursnak negyvenmilliós fedezete van.  • Hírek
  • Bankszámla