Nem akarnak fizetni az útépítő cégek

2007.09.05. 07:41
Egyszer már fizettek bírságot kartell miatt, így a cégek szerint a kártérítés jogalap nélküli.

Nem értenek egyet az útépítő cégek a Fővárosi Ítélőtábla kartellügyben hozott döntésével, s nem akarnak kártérítést fizetni. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szeptember közepéig nyújtja be kártérítési igényét.

Horváth Gergely, a Betonút Zrt. vezérigazgatója felvetette: egyrészt ugyanezért egyszer már több mint kétmilliárd forint versenybírságot fizettek, és így a kártérítési igény jogalap nélküli. Másrészt az elmúlt két évben éles verseny alakult ki, és ezt döntené romba a további szankció.

A Strabag Zrt. szerint egyre több jogi szakvélemény alkotmánysértőnek tartja, hogy ugyanazért a cselekedetért háromszor büntethetnek.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem kívánja kizárni a közbeszerzésekből az elmarasztalt cégeket, viszont nem mond le a kártérítési igényről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla