Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén elmaradhat a karácsony

2008.09.25. 07:40
Karácsonyra lesz megint akciós flat tv, dvd-lejátszó és navigációs rendszer, kérdés, lesz-e, aki hajlandó megvenni őket - derült ki a Napi kereskedői körképéből. Még a Tescónak is csak az a célja, hogy a tavalyival azonos forgalmat érjen el.

Bár a karácsonyi forgalom jellemzően november közepén-végén indul el, a kiskereskedelmi beszerzési időszak már javában tart, sőt két héten belül befejeződik. A Tesco tájékoztatása szerint idén jelentős akciókkal és meglepő árakkal készülnek. A cél, hogy javítsák a tavalyi forgalmi szintet, de a tervekben a 2007. decemberihez hasonló forgalom megtartása szerepel.

A napi fogyasztási cikk szegmensben az akciókon kívül újdonságot nem tudnak mutatni, nincs új slágernek ígérkező árucsoport, így a cég a saját márkás termékcsaládját kívánja bővíteni és promócióját erősíteni. A Tesco a műszaki termékek közül is a saját márkás cikkeket emeli ki, miután már tavaly is ezzel hasított bele erőteljesen a piacba.

A Media Markt szofisztikáltabban fogalmazta meg, hogy miben vár erőteljesebb forgalmat. Szántó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere a Napinak elmondta, lcd-tévékből nagy valószínűséggel a nagyobb képernyősöket keresik majd a fogyasztók (eddig a plazmatévékre volt jellemző a 103-106 centiméteres méret).

A navigációs készülékekből is a nagyobb kijelzősök és az extrákkal felszereltek mehetnek jól, mellettük vélhetően viszik majd a dvd-ket, Blu Ray-lejátszókat, illetve a nagy tárhelyes mp4-lejátszókat is. Keresett lesz a játékkonzol és -szoftver, tovább hódít a kenyérsütő, a presszógép, illetve minden olyan kis háztartási gép, amely az egészséges életmóddal hozható kapcsolatba.

A barkácsáruházaknál a könnyen mozgatható dolgok mellett a "fajsúlyosabb" termékek is slágerré válhatnak. A Baumax tájékoztatása szerint a szerszámok forgalma ilyenkor jellemzően megnő, kapós lehet a kandalló, a wellness-zuhanykabin, de akár a kerti medence is.