Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Keressük az Aldikat

2008.02.13. 12:19
A részletek az Önök kezében vannak, mi viszont összerakjuk őket. Az Aldi nem válaszol az Indexnek, így olvasóinkra bízzuk a nyomozást: ha tudja, hol építkezik a német diszkontlánc, ha már felvették pénztárosnak, tudja a nyitás tervezett időpontját, fotózzon, szkenneljen és írjon, akár névtelenül.

Soha nem volt még ekkora titkolózás Magyarországra tartó üzletlánc körül, mint most az Aldinál, pedig a később érkezettek közül például a Lidl sem szívesen fecsegett előre. Az elmúlt években csak találgatások jelentek meg a sajtóban, az újságírók álláshirdetések, telekvásárlások alapján próbálták meg kikövetkeztetni, mikor is nyílik meg itthon az egyik legnagyobb diszkontlánc első hazai üzlete. Sokáig az sem volt biztos, hogy Aldi néven jön a diszkont, mert Ausztriában például Hofer néven nyitottak a boltok, és sok magyar ezt a nevet már jobban ismeri.

Utolsó simítások az Aldi Piliscsabai egységén

A titokra még mindig nem derült fény, pedig a legtöbben tudni vélték, 2008. elején nyílnak meg az első üzletek. A pletykák három éve indultak, további két évet kellett várni ahhoz, hogy hivatalosan elismerjék, tényleg jönnek. Azóta azonban hallgatnak.

Utoljára tavaly tudtunk biztosat írni az áruházláncról, akkor Piliscsabán találtunk egy telket, ahol a kitett tábla szerint "új áruház nyílik" hamarosan. A tavaly áprilisi Karrierexpón az Index egy szórólapot talált, mely szerint nyolc nagyvárosban alakítanak ki központot, Budapesten, Győrben, Veszprémben, Zalaegerszegen, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon. A cég akkor az egyetemisták között is toborzott leendő munkatársakat.

Az Aldinál most minden kérdéstől elzárkóznak, csak annyit voltak hajlandóak elárulni még szeptemberben, hogy néhány hónap múlva bejelentik, amit már mindenki tud: igen, Magyarországon is terjeszkedik az Aldi.

Parkolásra készen

De az építkezések nem maradhatnak titokban, így most az Önök segítségét kérjük. Ha tudja, hol építkezik a diszkontlánc, küldje el nekünk. Ha lefotózza és elküldi a képet, annak még jobban örülünk. Ha felvették munkatársnak, vagy tudja a nyitás tervezett időpontját, azt is írja meg, akár név nélkül is.

Kérdeztünk

Január végén a következő kérdéseket tettük fel az áruházláncnak. Nem érkezett válasz.


- Mikor tervezik megnyitni az első Aldi áruházat Magyarországon? Korábbi sajtóinformációk szerint 2008 elejére tervezték az indulást.

- Az ország több pontján építkeznek, hol lesznek az első Aldi áruházak?

- Mennyi áruházat nyitnak meg az első körben?

- A tavalyi Közgazdasági Egyetemen rendezett álláskiállításon osztogatott szórólapok szerint Budapesten, Győrben, Veszprémben, Zalaegerszegen, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon terveznek központot nyitni. Készen állnak a megnyitásra ezek a központok?

- Milyen néven nyílnának az áruházak? Sajtóinformációk szerint elképzelhető a Hofer név is.

- Mennyi áruházat nyitnának az idén?

- A leendő áruházakban dolgozók kiválasztása és betanítása megtörtént már?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!