Béla
13 °C
27 °C

Roham a biztosítóknál

2006.11.30. 16:58
Bár egy egész hónap volt a kötelezőváltásra, nagy a hajrá a biztosítóknál az utolsó napokban. Ma éjfélkor jár le határidő, és sokan az utolsó pillanatokra hagyták az ügyintézést.

Mint mindig, most is sokan az utolsó pillanatokra hagyták a kötelező biztosítás lemondását. Mint megírtuk, csak december 1. éjfélig lehet lemondani a meglévő szerződéseket, úgy, hogy a lemondásnak meg kell érkeznie addig az időpontig a biztosítóhoz. Az online alkuszok többsége már nem fogad be új ügyfeleket, mert nem tudják vállalni, hogy elintézik egy nap alatt a lemondást. De a biztosítóknál éjfélig még van idő a váltásra.

Az Index által megkérdezett biztosítók mind forgalomnövekedésről számoltak be az utolsó néhány napon. Ugyanaz történik minden évben, az emberek az utolsó pillanatra hagyják az ügyintézést - nyilatkozta az Indexnek Szombat Tamás, az Aegon biztosító gépjárműüzletágának igazgatója. Nagy dömping van a kötési időszak elején, majd csend, és a végén megint jön egy nagyobb hullám. A biztosítónál egyébként bírják a rohamot, nem volt fennakadás az ügyintézésben.

Láthatólag ezekben az időszakokban jelentősen megugrik az érdeklődés - tájékoztatták az Indexet a Generali-Providencia biztosítónál is. Ilyenkor felpörögnek az események, de mivel előre látható, hogy ez lesz, felkészülnek a rohamra. Minden területen megnövekszik az ügyfélszám, többen hívják a telefonközpontokat, nagy a sorban állás az ügyfélszolgálatokon, és a tanácsadók is folyamatosan dolgoznak - közölte Papp-Váry Borbála kommunikációs igazgató. Ha nagyobb például a call center leterheltsége, vidéki munkatársakat is bevonnak, így igyekeznek elkerülni a nagyobb fennakadásokat az ügyintézésben.

A Közlekedési Biztosító Egyesületnél éjjel-nappal működnek a faxok, így éjjel is folyamatosan küldik az ügyfelek a papírokat a társaságnak. Ennek ellenére így is előfordul, hogy hosszú ideig foglaltat jeleznek a vonalak. A Köbénél elmondták, minden évben ez a helyzet náluk, mert az ügyfelek nagy része az utolsó pillanatra hagyja az ügyintézést.

Közben a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységének felfüggesztése 2006. november 30-án lejár, így elsejétől ismét befogadhatnak új ügyfeleket. Az év végéig tartó átszerződési időszakban így olyan biztosított ügyfelek is kgfb-szerződést köthetnek az egyesületnél, akik előzőleg felmondták azt valamely más piaci szereplőnél - tákéjoztatott a PSZÁF.