Emőke
-4 °C
9 °C

Katasztrofális a szezon a balatoni diszkóknak

2004.08.10. 08:13
A szórakozóhelyek csökkentett árakkal, vagy különleges programokkal próbálják becsalogatni a fiatalokat, neves külföldi lemezlovasok azonban még az idén is képesek megtölteni a táncparkettet.
A Balaton partján a nyár eddig eltelt részében a szórakoztatóipar megkeresett szereplői szerint várakozás alattiak a bevételek. A vonyarcvashegyi Magyar Tenger diszkóban katasztrofális volt az előszezon - ezért a hűvös és csapadékos időjárást okolják -, bár júliusra valamelyest helyrebillent a forgalom.

Panasz

A külföldi vendégek számának érezhető megcsappanásáról panaszkodtak a balatonföldvári Pub-Lik szórakozóhelyen, s ezt a véleményt valamennyi megkérdezett osztotta. Balatonmáriafürdőn a Black Magic vezetői kellemetlenül tapasztalták, hogy a hétvégenként gyakori esőzések következtében kevesen látogatják a strandokat, így éjszakánként a mulatóhelyet is.

A siófoki Palace komplexumban Barna Sándor menedzser beszámolója szerint a pizzéria és a diszkó forgalma között szoros összefüggés van, s idén mindkét helyen jóval kevesebb a vendég, mint az elmúlt években.

Csupán a Colours nevű keszthelyi egységnél számoltak be a tavalyihoz hasonló forgalomról. Noha kevesebb a külföldi betérő, a magyar közönség száma évről évre nő, ami Keszthely kedvező fekvésének köszönhető - mondta Borbély Gyula menedzser. A "diszkóhajók" üzemeltetésével is foglalkozó Balatoni Hajózási Rt. csak az augusztus végi összesítés után tud tájékoztatást adni az idei szezonról.

Csábítanak

A táncolni vágyókat különbözőképpen igyekeznek becsábítani a szórakozóhelyek. Vonyarcvashegyen a korán érkezőknek nem kell belépőjegyet váltaniuk, míg a Pub-Lik pénteki zenés estjei ingyenesek. A Black Magic hétköznaponként díjtalanul látogatható, a hétvégi jegyárak pedig a tavalyiakkal megegyezőek.

A Palace-ban nemcsak a belépők, hanem az ételek árait sem emelték. A keszthelyi Colours rendezvénytől függően szabja meg a jegyárait, de az augusztus végi nyárzáró estjére is csak ezer-kétezer forintba kerül a belépő.

Borbély szerint érdemes neves külföldi lemezlovasokat meghívni a közönség szórakoztatására, ugyanis kereslet mutatkozik irántuk. Ilyenkor a táncparkett zsúfolt, és a fogyasztás is jelentősen megemelkedik.

Ínyencek

A Black Magicnél szintén állítják, hogy kialakulóban van egy "ínyenc" - az extra rendezvényeket látogató - fogyasztói csoport Magyarországon, a reklámköltségek miatt azonban nagyon drága az ilyenek szervezése. Mint mondják, csak akkor éri meg sztárokat felléptetni, ha sikerül legalább három-négyezer embert becsábítani.

A Magyar Tenger diszkó meghívott hazai és külföldi előadók helyett inkább habpartival, naponta változó italakcióval igyekszik színesíteni programját. A Pub-Lik ingyenes rendezvényeivel próbál versenyben maradni, idén a tavalyi italakciók is elmaradnak.