Valér
-1 °C
0 °C

Eladó a Malév

2004.09.07. 11:53
Az ÁPV Rt. kiírta a Malév privatizációs pályázatát. Az érdeklődők október huszadikáig tehetnek ajánlatot a légitársaság 99,95 százalékára. A vevőnek az ár kilencven százalékát készpénzben kell kifizetnie, és meg kell tartania a légitársaság nemzeti jellegét.
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kedden kiírta a Malév Rt. privatizációs pályázatát. Az érdeklődők a 99,950 százalékot és 3,5 milliárd forint névértéket képviselő részvénycsomagra pályázhatnak az ajánlati ár megjelölésével. A pályázatot október huszadikáig lehet leadni.

A nemzeti légitársaság vevőjének a vételár kilencven százalékát készpénzben kell kifizetnie. Lehetőség van arra is, hogy a maradék tíz százalékot kárpótlási jegyben fizessék ki. Az árat egy összegben kell kifizetni.

Az érdeklődőknek pályázatában be kell mutatni, hogyan kívánja fenntartani a "nemzeti légitársaság" jellemzőit. A vételi ajánlat komolyságát 150 millió forint befizetésével kell igazolni, vagyis az érdeklődőknek az ajánlat benyújtásával együtt ennyi "bánatpénzt" kell befizetnie egy számlára.

Eddig a Hainan Airlines, a Kína negyedik legnagyobb légitársasága érdeklődött a Malév iránt. A Hainan-csoport elnöke azt nyilatkozta, hogy megtartanák a Malév nevet és a cég nemzeti jellegét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!