Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Barátkozik az utasokkal a MÁV

2007.06.21. 14:19
A korábbi évek tapasztalatai alapján alakította ki nyári menetrendjét a MÁV. Több járatot indítanak tavaink felé, összevont jegyeket vásárolhatnak az utazni vágyók, és a vonatokat is felújították.

Az igényekhez igazodva a nyári időszakban a péntek délutáni és szombat délelőtti idősávban több vonat indul Budapestről a Balaton felé. Vasárnap délutánonként a főváros felé indulnak gyakrabban a szerelvények.

A tavaly nyári menetrendhez képest 60 százalékkal növelték a kerékpárszállításra is alkalmas járatok számát a Budapestet érintő vonalakon, így napi 42-re nőtt a számuk.

Azoknak, akik hajózni is szeretnének, a MÁV idén nyáron is lehetőséget biztosít erre a Balaton Mix keretein belül. Ez egy kedvezményes árú, bérletszerűen, több napon át használható jegy a Balaton körüli vonatok és a balatoni menetrend szerinti hajójáratok igénybe vételéhez.

A nyári forgalomban 130 felújított német kocsi közlekedik a magyar tenger felé. A Desiro motorvonatok üzemeltetésével együtt ez komoly előrelépést jelent.