Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Magyarországon vannak a legjobb állások

2004.04.01. 16:49
Egy felmérés szerint a 15 legjobb európai munkahelyből négy Magyarországon található. A Microsoft Magyarország itthon az első, összesítettben a második lett.
Négy magyar vállalat is felkerült a legjobb európai munkahelyek tizenötös listájára - közölte a Hewitt Inside Consulting csütörtökön az MTI-vel. A Hewitt Associates tavaly 13 ország 196 vállalatát mérte fel munkahelyi minőség szempontjából. A magyarországi sorrendet tavaly ősszel hozták nyilvánosságra, a hivatalos európai sorrend most jelent meg.

Jó a légkör

A felmérés szerint az európai listán második helyen végzett a Microsoft Magyarország Kft., ötödik lett a National Instruments Europe Kft., tizenegyedik helyen végzett a Budapest Bank, tizenkettedik a Scala Ece Hungary Kft. A Hewitt Inside Consulting közlése szerint a Microsoft Magyarország erőssége, hogy támogatja a kreativitást, és fejlődési lehetőséget, képzéseket biztosít az alkalmazottaknak.

A National Instrument Europe elektronikai alkatrészgyártó cégnél a jó munkahelyi légkört, a csapatépítő tevékenységeket értékelték jónak. A Budapest Banknál az odafigyelés a munkatársak elégedettségére, a jó karrierlehetőségek szerepeltek erősségként. A Scala Ece Hungary Kft.-nél a kevés hierarchiát tartalmazó szervezeti struktúrát, a multikulturális környezetet, a baráti légkört értékelték kedvezőnek a vállalatnál.

A tizenöt legjobb európai munkahely között a közép- és keleteurópai térségből került ki hét. Az első helyen az Észtországban működő TNT Express Worldwide Eesti futárszolgálat. A Hewitt Associates az Amerikai Egyesült Államokban 1997-ben indította el a legjobb munkahely felmérést a Fortune magazinnal közösen. Magyarországon a Hewitt Inside a Figyelő hetilappal együttműködve 2001-ben végezte el először a felmérést.