Olivér
4 °C
8 °C

Mégis megnyithatják a Megyeri hidat

2008.09.11. 08:05
A szentendrei önkormányzat a szigetmonostori híd két változatát is támogatja, így valószínűleg forgalomba helyezhetik a hónap végén a Megyeri hidat. Egy gyalogos- és kerékpáros híd, valamint egy közúti kishíd is épülhet majd a Szentendrei sziget és a Duna jobb partja között.

Elhárulni látszanak az akadályok az M0-s északi hídjának használatbavétele elől, mivel Szentendre támogatja a szigetmonostori híd megépítését. Két változatot támogatott a képviselő-testület – mondta el a Világgazdaságnak Dietz Ferenc polgármester.

Az első szerint a Határcsárdánál épülne egy gyalogos- és kerékpároshíd, amelyhez a szakminisztérium egy kompenzációs csomag részeként mentőállomás és tűzoltóőrs létesítését, a komp korszerűsítését, a buszjáratok sűrítését tartja elképzelhetőnek. A testület megerősítette még azt a verziót is, amely szerint a mostani Postás strandnál 300 méterre délebbre megépülhet egy közúti kishíd.

Elvetették viszont a Szentendre belvárosát – elkerülő alagúttal kombinált – út megépítését, és szintén nem támogatták egy a Szentendrei-szigetre a Határcsárdánál átmenő közúti híd engedélyezését sem. A szentendrei polgármester szerint szigetmonostori kollégája pozitívan fogadta a határozatot, azonban az ottani testület még nem tárgyalt az ügyben, ezért hivatalos döntést sem hoztak még.

A kishídtól függetlenül azonban kezelni kell a Megyeri hídon keresztül Szentendre térségébe érkező napi 50-60 ezres autótömeget – mondta Dietz Ferenc. Rövid távon súlykorlátozásokkal, közúti lámpákkal, több gyalogátkelőhellyel lehetne orvosolni a problémát, hosszú távon elkerülő utak megépítése, az új 10-es út, valamint a körgyűrű teljes szakaszon történő befejezése jelent megoldást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?