Árpád
-2 °C
4 °C

Még egy orosz bankot akar az OTP

2007.10.16. 14:13
Az OTP Bank egy meg nem nevezett kisebb orosz regionális bank megszerzése iránt érdeklődik, és mintegy 50 millió euró körüli összeget szándékozik akvizícióra költeni - közölte Urbán László, a bank vezérigazgató-helyettese.

A Reuters által Bécsben szervezett közép-európai beruházási fórumon fejtette ki, hogy az ügyletet még az idén nyélbe üthetik, és azt az OTP saját forrásaiból finanszírozza majd. Urbán szerint a mostani hitelpiaci válság nem kedvez alárendelt adósság vagy új részvény kibocsátásának, továbbá, hogy minden, nagyobb tőkeemeléssel járó akvizíció ügyét a részvényesek elé terjesztik. Hozzátette, hogy a hitelválság a finanszírozási költségeket 15-20 bázisponttal drágította, de az OTP kellő pénzügyi forrásokkal rendelkezik, tehát - ha a piaci körülményeket kedvezőtlennek ítéli meg - nem szorul rá a hitelpiacokra az év hátralévő részében.

Urbán elmondta, hogy az OTP nem kapott semmilyen formális vételi ajánlatot, viszont a bank fontolóra veheti, hogy bizonyos partneri kapcsolatot építsen ki egy nyugat-európai takarékbank-típusú pénzintézettel. Ennek értelmét az adná, hogy a bank finanszírozni tudja a kihelyezett hiteleknek a betétek növekedését meghaladó, gyors ütemű növekedését.

Az OTP 2006-ban vásárolt fel orosz, ukrán, szerb és montenegrói egységeket, és 2007-ben döntően ezen leányvállalatok integrálására koncentrált.

Urbán kifejtette, hogy az OTP jó úton van az idei évi 211,6 milliárd forintos nyereségcéljának teljesítése felé, és a 2 százalékos hibahatáron belül marad, tehát nincs szükség előrejelzése lényeges módosítására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?