Olivér
5 °C
8 °C

A Pepsi elismerte vezéreinek sokmilliós adótartozását

2007.05.03. 18:52
A PepsiAmericas elismerte, hogy két alkalmazottja valóban szerepel az APEH által múlt pénteken nyilvánosságra hozott adóslistán. A cég egyik munkavállalója problémájáról tudott is, és segít neki. Csalódtak viszont az adóhivatalban, mert úgy érzik, a legjobb tudomásuk szerint fizettek, az APEH ráadásul nem is értesítette az adóst.

Valóban a Pepsi két alkalmazottja van azon a listán, amelyet az adóhivatal a múlt pénteken tett közzé. Az adóslista szerint a Pepsi magyar cégének korábbi ügyvezetője, a társaság közép-európai csoportjának vezetője, Christophe Walter Guille, valamint a magyar cég marketingigazgatója, Dalibor Vainer egyenként több mint tízmillió forintnyi adótartozást halmozott fel.

Az egyikről tudtak

A két érintett külföldön van, így velük nem tudtunk beszélni. Az adóhivatal bővebett nem árulhatott el a tartozásról az adótitok miatt. A cég viszont az adóslistán szereplő alkalmazottairól szóló cikkünk megjelenését követően sebtében kiadott egy angol nyelvű közleményt. Ebben elismeri, hogy a PepsiAmericas Kft. két alkalmazottja is a listán van.

Közülük az egyik problémáival már korábban tisztában voltak. A közlemény szerint próbálnak segíteni neki, hogy az APEH-hel együttműködve vissza tudja fizetni a tartozását.

A másik alkalmazottról annyit írtak, hogy külföldi egységüknél is alkalmazásban van vezető beosztásban. A közlemény szerint a PepsiAmericas felelősséget vállal, hogy a munkavállaló befizeti adóját az adóhatóság felé minden negyedévben.

Csalódottak

A cég szerint ha a befizetendő és a befizetett összeg között különbség van, akkor a munkavállalót vagy a társaságot értesíteni kellett volna. Kifogásolják, hogy ez nem történt meg. Azért is csalódott a PepsiAmericas az APEH-ben, mert munkatársuk neve felkerült a listára, holott az adót a társaság legjobb tudása szerint befizették. Az APEH nem értesítette alkalmazottukat, hogy tartozása van, állítják. Kifogásolták azt is, hogy az alkalmazottnak nem volt lehetősége megoldani a kialakult helyzetet, mielőtt a neve felkerült volna a listára.

A cég egyébként saját könyvelővel dolgozik, hogy biztos legyen abban, valamennyi dolgozójának az adója teljesen be lesz fizetve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?