Gusztáv
-4 °C
1 °C

Túlórával készül a bevallási rohamra a posta

2008.05.18. 10:41
Minden megyeszékhelyen és a főváros három nagy postáján is meghosszabbítják a keddi nyitvatartást, az adóbevallást feladók várható rohama miatt. Aki kedd éjfélig nem vall, az 200 ezres büntetésre számíthat.

Kedd éjfélkor jár le az adóbevallás elküldésének határideje. Eddig csak az egyéni vállalkozóknak kellett leadniuk bevallásukat, május 20-ig több mint négymillió embernek kell elküldenie az Apeh által kiküldött űrlapokat.

Sokan az utolsó estéig kivárnak, ezért a posta több hivatala is rendkívüli nyitva tartásra készül. Budapesten a Krisztina körúti posta este tízig, a Nyugatinál és a Keletinél lévők pedig éjfélig várják a tértivevényes cédulákkal és nagy borítékokkal sorban álló adózókat. A legtöbb megyeszékhelyen legalább egy posta este nyolcig biztosan nyitva lesz. A pontos lista megtalálható a posta honlapján.

A tavalyi személyi jövedelemadóról szóló bevallást elektronikusan is el lehet küldeni, ha az adózónak van ügyfélkapus regisztrációja. Az Apeh honlapjáról kitölthető bevallási programmal ellenőrizni is lehet, hogy sikerült-e jól kitölteni a bevallást. Idén először az 1 százalékos felajánlásokról elektronikusan is lehet rendelkezni.