Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egyforintos jegyeket árul a SkyEurope

2003.11.04. 15:08
A SkyEurope Airlines közleményben tájékoztat arról, hogy megkapta legfontosabb engedélyét, amely lehetővé teszi a légi üzemelés megkezdését. Az engedélyt a magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság adta ki.
"Az üzemelési engedély megszerzése a budapesti csapat hosszadalmas és intenzív előkészítési munkájának eredménye, melyet a pozsonyi kollégák is segítettek", mondta Christian Mandl, a SkyEurope Airlines vezérigazgatója. "Ezzel együtt lehetővé válik számunkra, hogy befejezzük az adminisztrációs eljárásokat az illetékes külföldi hatóságokkal, annak érdekében, hogy megkezdhessük üzemelésünket."

Időben vannak

A működési engedélyt, mely kezdetben egy évig érvényes a Polgári Légiközlekedési Hatóság állította ki 2003 november 03-án - derül ki a légitársaság honlapján közzétett közleményben.

A SkyEurope Airlines új Boeing 737-500-as típusú repülőgépét 2003. október 23-án szállította Budapestre. A repülőgép az Egyesült Államokból, Phoenixből repült Ferihegy 1-re és bejegyzésre került. A repülőgép 133 fős kapacitásával a londoni és a párizsi járatokat fogja üzemeltetni Budapestről.

Egyforintos jegyek

"Időben vagyunk azzal, hogy a terveknek megfelelően, 2003. november 14-én megindítsuk első légi járatunkat Budapestről", jelentette ki Christian Mandl. Ezt megünnepelendő, 1000 db repülőjegyet értékesítenek egy forintos áron. Egy útra, a repülőtéri illetékek nélkül.

A SkyEurope Airlines Hungary Kft. budapesti központú társaság, melyet tapasztalt, magyar szakemberek vezetnek. Működési központja az új Airport Business Park-ban található, közel a Ferihegyi repülőtérhez. A SkyEurope Ferihegy 1-ről, a Budapest központjához közelebb eső repülőtérről fog üzemelni.

A november 14-én induló londoni és párizsi járatok mellett, a SkyEurope 2003.december 15-én megkezdi napi közvetlen járatainak üzemeltetését Milánóba és Zürichbe. Az egyirányú repülőjegyek ára repülőtéri illeték nélkül ugyancsak 5990 forinttól kezdődik.