Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem repülhetett a SkyEurope a Duna felett

2005.08.22. 16:45
Hiába várták a nézők augusztus 20-án a SkyEurope gépét, hogy azt lefényképezve egy éves ingyenbérletet nyerhessenek, a repülőgép nem repült a Duna fölé. A SkyEurope vizsgálódik, és kárpótlásul hamarosan újabb játékot indít.

A repülőbemutató keretében a SkyEurope Boeing repülője is átrepült volna a Duna felett augusztus 20-án. A fapados légitársaság egy fotóversenyt is meghirdetett az eseményre. A kiírás szerint csak le kell fotózni a SkyEurope gépét úgy, hogy egy nevezetes épület is rajta legyen. A legjobb fénykép beküldője pedig egy évig ingyen repülhetett volna a légitársaság Budapestről induló járatain - persze az illetékek kifizetése után.

Klikk a képre!
A Malév gépe repülhetett

Augusztus 20-án azonban nem repült át a fapados légitársaság repülőgépe a Duna felett. Az Index kérdésére a cég PR-menedzsere elmondta, hogy a gép készen volt a repülésre, de valami közbejött. A társaság most vizsgálja, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a többi gép átrepülhetett a Duna felett, az ő gépük nem. A cég azt ígérte, azonnal tájékoztatják a közvéleményt, amint megtudják az okokat.

A Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóságtól megtudtuk, hogy ők megadták az engedélyt a repülésre, vagyis a gép készen állt. A Magyar Légiforgalmi Szolgálat kommunikációs osztálya úgy tájékoztatta az Indexet, hogy aznap nem ők irányítottak azon a területen. Zárt volt a légtér, helyi irányítás volt, így ők sem tudták megmondani, mi volt a probléma. A helyszínen több feltételezés is elhangzott, a műszaki hibától a légtér zsúfoltságáig, de a vizsgálat lezártáig nem lehet biztosan tudni.

A SkyEurope sajnálja a történteket, és kárpótolja a magyar utazni vágyókat az elmaradt versenyért. A közeljövőben szerveznek valamilyen versenyt, melyen mindenki részt vehet, a díj pedig ugyanaz lesz, vagyis 2006. június 30-ig ingyen repülhet a légitársaság járatain.