Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Nem repülhetett a SkyEurope a Duna felett

2005.08.22. 16:45
Hiába várták a nézők augusztus 20-án a SkyEurope gépét, hogy azt lefényképezve egy éves ingyenbérletet nyerhessenek, a repülőgép nem repült a Duna fölé. A SkyEurope vizsgálódik, és kárpótlásul hamarosan újabb játékot indít.

A repülőbemutató keretében a SkyEurope Boeing repülője is átrepült volna a Duna felett augusztus 20-án. A fapados légitársaság egy fotóversenyt is meghirdetett az eseményre. A kiírás szerint csak le kell fotózni a SkyEurope gépét úgy, hogy egy nevezetes épület is rajta legyen. A legjobb fénykép beküldője pedig egy évig ingyen repülhetett volna a légitársaság Budapestről induló járatain - persze az illetékek kifizetése után.

Klikk a képre!
A Malév gépe repülhetett

Augusztus 20-án azonban nem repült át a fapados légitársaság repülőgépe a Duna felett. Az Index kérdésére a cég PR-menedzsere elmondta, hogy a gép készen volt a repülésre, de valami közbejött. A társaság most vizsgálja, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a többi gép átrepülhetett a Duna felett, az ő gépük nem. A cég azt ígérte, azonnal tájékoztatják a közvéleményt, amint megtudják az okokat.

A Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóságtól megtudtuk, hogy ők megadták az engedélyt a repülésre, vagyis a gép készen állt. A Magyar Légiforgalmi Szolgálat kommunikációs osztálya úgy tájékoztatta az Indexet, hogy aznap nem ők irányítottak azon a területen. Zárt volt a légtér, helyi irányítás volt, így ők sem tudták megmondani, mi volt a probléma. A helyszínen több feltételezés is elhangzott, a műszaki hibától a légtér zsúfoltságáig, de a vizsgálat lezártáig nem lehet biztosan tudni.

A SkyEurope sajnálja a történteket, és kárpótolja a magyar utazni vágyókat az elmaradt versenyért. A közeljövőben szerveznek valamilyen versenyt, melyen mindenki részt vehet, a díj pedig ugyanaz lesz, vagyis 2006. június 30-ig ingyen repülhet a légitársaság járatain.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!