Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Szórakoztatóközpont lesz a Sugárban

2005.05.26. 10:45
Hét-nyolc termes mozit, éttermeket és kávézókat terveznek az átalakuló Sugár üzletközpontba - tudta meg az Index. Magyarország első nyugati mintára épült bevásárlóközpontja nyár végére alakul át, a kétszintes épületre még egy emeletet ráhúznak, és mélygarázst is terveznek.
Nyár végére alakul át az Örs vezér téri Sugár Áruház, Magyarország első, nyugati minta szerint épült bevásárlóközpontja. A földszint és az első emelet már készen van, itt minden olyan üzlet megtalálható, melyek elengedhetetlen egy modern bevásárlóközpontban - tudta meg az Index az áruház menedzsmentjétől. Az alsó két emeleten üzletek mellett lakossági szolgáltatások is helyet kaptak, vagyis lesz posta, bank, utazási iroda.

Szórakozás

Nyár végén nyílik meg a közelmúltban elkészült második emelet, a régi tető fölé ugyanis ráhúznak még egy szintet. A második emelet a kikapcsolódás színtere lesz, ide mozit, éttermeket, gyorséttermeket, kávézókat és játszóteret terveznek. Az építkezéssel nyár végére készülhetnek el, a mozi pedig még az idén megnyílhat - tudta meg az Index. Az még nem dőlt el, hogy a mozi csatlakozik-e valamely nagyobb hálózathoz, annyi biztos, hogy nagy, hét-nyolc termes filmszínházat terveznek a Sugárba.

A Várszegi Gábor vezette Fotex Rt. 2003 decemberében lett a Sugár Áruház 98,3 százalékos tulajdonosa. A cég akkor komoly fantáziát látott a Sugárban, mert Budapest egyik legfrekventáltabb helyén van, és komoly üzleti potenciállal bír. Az üzletközpont felújítását tavaly kezdték el, az első menet október végére készült el, akkor az alsó két szintet alakították át teljesen.

Nem félnek

Úgy tudjuk, a belső munkák befejezése után a Sugár külseje is átalakul, hogy az 1980-ban átadott központ külsejében is megfeleljen a mai igényeknek. Bár kész tervek még nincsenek, de a parkolást is megoldják, valószínűleg az épület alatt kibővített mélygarázzsal.

A menedzsment - úgy tudjuk - nem félnek attól, hogy a néhány éve nyílt Árkád miatt kisebb lenne a forgalom a Sugárban. Éppen ellenkezőleg, komoly fantáziát látnak az üzletközpontban, hiszen olyan forgalmas közlekedési csomóponton van, ahol napközben több száz ezer ember megfordul. A több hasonló jellegű beruházás - mint az Ikea, Árkád - nem zavarják, inkább erősítik egymást. Arra azonban nem kaptunk választ, hogy mennyibe kerül a beruházás, illetve mikorra térülhet meg.