Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

53 milliárd az embereknek, 57 milliárd az államnak

2006.07.28. 12:24
Egyre nagyobb a Szerencsejáték Zrt. bevétele: az állami cég az idén 53 millió forintot fizetett ki nyereményként, összes árbevétele 133 milliárd forint volt. A magyarok szenvedélyes szerencsejátékosok.

A Szerencsejáték Zrt. (SzZrt.)az elmúlt évben 871 millió alapjátékot értékesített, árbevétele 133 milliárd forint lett - jelentette be Székely Gábor vezérigazgató. Adózás előtti eredménye 4,6 milliárd, adózott eredménye 4,1 milliárd. Az egy lakosra jutó szerencsejáték-fogyasztás 52 euró volt tavaly, ez messze felülmúlja a többi régióbeli államban tapasztalható szerencsejáték-szenvedélyt. Az 52 eurós költés viszont elmarad az észak-európai államok 120-130 eurós mértékétől, igaz, Nyugat-Európában a legolcsóbb szelvény ára egy euró körül van, míg itthon 50-60 cent.

A cég nyereményekre (öt öttalálatos, 13 hattalálatos, 21 Skandináv Lottó-telitalálatos és 23 Joker-telitalálatos) összesen 53 milliárd forintot fizetett ki. Az SzZrt. adók és járulékok címén 57 milliárd forintot fizetett be a költségvetésnek.


Van választék

Vesszük a sorsjegyet

2006 első félévében az árbevétel meghaladta a 73 milliárd forintot, ez 8 milliárdos, 11,3 százalékos előrelépés a tavalyi év első félévéhez képest. A növekedés a sorsjegyforgalom megugrásának is köszönhető; 60 százalékkal nőtt az eladás a tavalyi évhez képest. A fogadások 20 százalékkal teljesítettek jobban a tavalyinál, elsősorban a focivébének köszönhetően.

Idén egész évre a vezérigazgató 7-10 százalékos árbevétel-növekedést tervez, és 1,5 milliárd forint adózás előtti nyereséget, ígaz, ennek nagy részét elviszik az adóváltozások - mondta Székely Gábor. A megszorítások hatását 2007 elejétől kalkulálják bele a árbevétel alakulásába.

Felújítják a lottózókat

A társaság 3 milliárd eurós beruházást tervez, ennek nagy része az üzlethálózat fejlesztésére megy el, 15-20 üzlettel többet tudnak felújítani, mint korábban gondolták.

Az SzZrt. egy új, bingó típusú játékot rendelt meg, amely év végén vagy jövő év elején indul el. Az új internetes játék bevezetése csúszik, mivel technikai problémák merültek fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!