Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A sztrájkbizottság a folytatásról döntött

2008.02.06. 20:22
A sztrájkbizottság a határozatlan idejűre meghirdetett munkabeszüntetés folytatásáról döntött szerdán este. Gaskó istván, a sztrájkban egyedülikjént részt vevő VDSZSZ elnöke azt állította a kulcspozíciókban dolgozó vasúti dolgozók 75 százaléka nem vett fel a munkát.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a sztrájkbizottságának szerdai döntése értelmében a VDSZSZ folytatja a sztrájkot, mivel a MÁV képviselőivel még mindig nem született megállapodás - mondta a VDSZSZ elnöke.

Kiemelte: szerdán információik szerint a vasútforgalom kulcspozícióban dolgozók vasutasok 75 százaléka vett részt a sztrájkban. Gaskó István hozzátette: a sztrájkot támogatják a "háttérben" dolgozók is, így a gépészeti rt.-nél is nő a munkabeszüntetés támogatottsága.

Az elnök aláhúzta: semmilyen közeledés nem volt a felek álláspontjában, a MÁV "egy tapodtat sem lépett előre" korábbi véleményéhez képest.

A VDSZSZ azért kezdett sztrájkolni, hogy tíz százalékos plusz fizetésemelést harcoljanak ki, illetv e, hogy minden a cégcsoportnál dolgozó munkavállaló kapjon 250 ezer forintos egyszeri juttatást a MÁV Cargo privatizációjából befolyt pénzből. A MÁV azonban hallani sem akar a követelésekről.