Géza
-11 °C
-4 °C

Élelmiszerként árult takarmány a hipermarketekben?

2005.02.04. 08:23
A Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója szerint a hipermarketeknek sokszor az olcsóság az első, és nem foglalkoznak a minőséggel, ráadásul a beszállítókat is zsarolják.
Az élelmiszer-érdekképviseletek szerint a hazai nagy hipermarket-láncok törvénysértő módon járnak el, hogy becsalogassák az olcsó, de az érdekképviseletek szerint kétes, nem egyszer állati takarmány minőségű termékeikkel a vásárlókat. A Magyar Rádiónak Mártonffi Béla, a Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója nyilatkozott.

Nem felel meg

Az a magatartás, amit tapasztalunk az utóbbi időben a magyar áruházláncoknál, tisztelet a kivételnek, nem felel meg annak a piaci rendtartásnak, amely az Unióban honos, sőt, a magyarországi érdekek ellen van – mondta Mártonffi Béla, a Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Az igazgató elmondta: arról van szó, hogy sokszor szinte állati takarmánynak alkalmazható vagy eladható termék jelenik meg a pulton. Ez tisztességtelen piaci magatartás, az extraprofitra való mindenáron törekvés, amellyel egy csomó szabályt szegnek meg az áruházláncok.

A tavalyi évben mi egyébként háromszor jelentettük fel ez ügyben az áruházláncokat - mondta Mártonffi, aki hozzátette: a hipermarketek sokszor megzsarolják a beszállítókat: ha fel mernek lépni, vagy feljelentik az áruházakat, akkor egyszerűen nem rendelnek tőlük árut.