Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Délre tart a magyar

2007.05.31. 08:01
Spanyolország, Olaszország, Görögország a legkedveltebb úti cél azon magyar turisták körében, akik repülővel indulnak nyaralni. A légitársaságok számos új városba indítanak ilyenkor járatokat, hogy minél szélesebb körű kínálattal tudják kielégíteni honfitársaink utazási kedvét.

A fő utazási szezonban � a legtöbb bevételt hozó időszakban � a hagyományos és a diszkont-légitársaságok is keresik a repülni vágyók kegyeit, mégpedig úgy, hogy egyrészt újabb és újabb célállomásokat jelölnek ki, másrészt ebben az időszakban is folytatják az utazásra ösztönző akcióikat. A Malév ezen a nyáron is biztosítja a közvetlen menetrend szerinti légi kapcsolatot a turisták által látogatott tengerpartokra, Dubrovnik, Split és Malaga városokba. Szintén a nyári menetrend célállomásai közé tartozik Podgorica és Constanta.

Nem nyári vagy turista-célállomás ugyan, de a Malév áprilisban indította újra jekatyerinburgi járatát, amelyet elsősorban az üzleti és a magyarországi gyógyturizmus iránt érdeklődő orosz utasok használnak ki. Az idei nyári menetrendben az is újdonság, hogy heti két alkalommal járnak a légitársaság gépei Bangkokba. A nyári célállomások közül a legnépszerűbb Malaga, Athén és Larnaca, ezek a járatok a nyári hónapokban mindig magas telítettséggel közlekednek.

Többen mennek charterjárattal

A Malév charterdesztinációit illetően nincsenek változások: idén is a szokásos görög szigetek, a török Riviéra, Szicília, Málta és a spanyol tengerpart a sláger. Ugyanakkor a Malév az elmúlt évhez képest a nyári időszakban mintegy 18 százalékkal növeli charterjáratainak számát, ami a piaci igények növekedésének köszönhető.

A foglalások alapján Malaga, Rimini, Catania a legnépszerűbb nyári célállomása a SkyEurope Budapestről induló járatai közül, (a magyarországi légitársaságok közül elsőként a SkyEurope indít menetrendszerinti járatot Szicíliába, Catania városába), de sokan foglalnak még Burgaszba, Szalonikibe, Barcelonába is � mondta Hegedűs Judit, a SkyEurope Airlines Hungary Kft. szóvivője.

Az előbbi három helyszín úgy ért el dobogós helyezést, hogy most került fel a légitársaság célállomásai közé. Mellettük Szaloniki jelent meg az új, nyári desztinációk között. Hegedűs Judit elmondta, hogy a nyári menetrend összeállításánál figyelembe veszik a hazai utazási szokásokat és az utazási irodáktól érkező javaslatokat is.

Inkább repülünk, mint autózunk

Az olasz, spanyol és görög üdülőhelyek nagyon népszerűek a magyarok körében, és a tapasztalatok szerint már nemcsak Horvátország, hanem Olaszország és Spanyolország felé is egyre többen választják az autózás helyett a repülést. A WizzAir kínálatában is vannak új célállomások: a légitársaság Ferihegyről Kréta-Heraklion, Szaloniki és Várna repülőtereire indít gépeket a következő hónapokban, és a nyárra �visszatérő" desztinációk között van Korfu, Rodosz, Burgasz, Palma de Mallorca, Barcelona (Girona).

A WizzAirt választó utasok körében Split, Várna és Szaloniki szerepel az első három helyen, de a gépek � a foglalások alapján � várhatóan egész nyáron teljes kihasználtsággal közlekednek, hiszen már most 90-95 százalékos telítettségűek � mondta Kázmér Natasa, a WizzAir kommunikációs igazgatója. A SkyEurope is nagyot szakíthat nyáron, ugyanis járatkihasználtsága a márciussal végződő 12 hónapban 3,4 százalékponttal növekedett, és elérte a 80,4 százalékot. A nyári forgalomban további növekedésre számítanak, a nyári menetrendben elsősorban az említett olasz, spanyol desztinációkon kívül a görög, horvát célállomások irányában számítanak az utasok számának jelentős növekedésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?