Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Májusban Katovicéből indul a Wizz Air

2003.11.26. 17:13
A Wizz Air új európai diszkont légitársaság szerdán írta alá az első bázisrepülőtér szerződését a katovicei nemzetközi repülőter üzemeltetőjével. A légitársaság első járata 2004 májusában indul Katovicéből.
A légitársaság az elkövetkezendő hónapokban fokozatosan bővíti bázisainak és célállomásainak körét. Az első járatok Katovicéből Nyugat- és Dél-Európa legnépszerűbb városaiba indulnak, majd idővel más közép-kelet- európai és észak-európai irányokkal bővül az útvonalhálózat.

Piacot hódítanak

A megállapodás Katovice repülőterével az üzemeltetés alapkövének letételét jelenti számunkra - mondta Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója. Az EU-hoz csatlakozó országok közül Lengyelországban és ezen belül is az ország déli régiójában ígéretes üzleti lehetőséget látunk. A katovicei bázis létrehozása további távlatokat nyit újabb piacok meghódítására a közép európai térségben - jelentette ki.

Katovice az első repülőtér, amelyen Wizz Air üzemeltetési központot alakít ki. A légitársaság rövidtávú tervei között szerepel a bázisrepülőterek számának és a flotta méretének növelése. Ezzel a Wizz Air több száz munkahelyet teremt majd a következő néhány hónapban.

A Wizz Air magyarországi piacnyitását ugyancsak fontolgatják. A döntés 2004 elején várható.