Veszélyes a máltai Lidl parkolója

2009.05.26. 12:52 Módosítva: 2009.05.26. 12:50
Egy máltai Lidl áruház parkolójában tábla figyelmezteti a vásárlókat a veszélyes környezetre. Az áruház ugyanis egy repülőtér mellett található.
sign

A Luqa melletti Lidlnél parkolókat egy tábla figyelmezteti, hogy egészségük és biztonságuk komoly veszélynek van kitéve az alacsonyan szálló repülőgépek és esetleges balesetetk miatt – írja a Malta Today.

A tábla kihelyezéséhez a máltai légiközlekedési hivatal ragaszkodott, egy 2004-es rendelet értelmében a kifutópálya közelében lévő épületeknél ki kell tenni egy ilyen filgyelmeztetést. Az áruház a szupermarket a kifutópálya közelében, a biztonsági zónán belül helyezkedik el.

Az engedély annak ellenére adták ki, hogy a máltai légügyi hatóság és maga a repülőtér vezetősége is ellenezte azt. Szerintük a Lidl az úgynevezett "vörös zónában" található, ahol elvileg semmilyen épület nem lehetne. Ráadásul az épület két és fél méterrel magasabb a megengedettnél.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogy kaphatott az áruház mégis építési engedélyt. A vizsgálódást azután indították meg, hogy a telek korábbi tulajdonosa panaszt nyújtott be, hogy neki nem adtak engedély hasonló épületek megépítésére ugyanazon a területen. Ezért is adta el a telket.

A máltai Lidl áruházakkal kapcsolatban mostanában több érdekes hírt is közölt a helyi sajtó – írja a Pénzcentrum. Amint arról nemrég beszámoltunk, egy szupermarketet kisebb tömeg lepett el, sőt, lökdösődés is volt egy akciós termék miatt.

A meglehetősen negatív híreket feltehetően helyi élelmiszeripari érdekek is generálják. Sok beszállító ugyanis attól tart, hogy a német tulajdonú üzletlánc terjeszkedése ellehetetleníti a helyi mezőgazdasági termelőket és a kisebb üzleteket.