Judit
3 °C
7 °C

Kijutott a gödörből az autószektor?

2010.01.10. 14:22
A Toyota mellett a Honda is azt tervezi, hogy áprilisban kezdődő pénzügyi évében már növeli termelését, amely pozitív jelként szolgál az egész autószektorra nézve, ugyanis arra utal, hogy az elmúlt évtizedek legsúlyosabb gazdasági válságát követően a nagy gyártók már az értékesítések felfutására számítanak.

A Honda azt tervezi, hogy áprilisban kezdődő üzleti évében növeli termelését, amely egy újabb jel, ami arra utal, hogy az autószektor feltámadása megkezdődött. Lapértesülések szerint a cég összesen 3,59 millió gépjárművet gyártana a jövő évben világszerte, amely 6 százalékos növekedést jelent folyó üzleti évéhez képest.

Az autógyártó várakozásai szerint a fejlődő piacokon, például Kínában folytatódik az autópiac növekedése és az Egyesült Államok autópiaca is magára találhat. A cég Észak-Amerikában 1,29 millió darabos gyártást tervez, amely 110 000 darabbal több, mint az előző évi termelés.

Hetekkel ezlőtt napvilágot látott hírek szerint a Toyota is jelentősen növelné a jövő évben termelését: a cég arról tájékoztatta beszállítóit, hogy 17 százalékos termelésnövelést tervez. A Honda és a Toyota lépése pozitív jelzésként szolgál az autószektorra nézve, ugyanis arra utal, hogy a nagy autógyártók már az értékesítések felfutására számítanak.

A héten közzétett adatok alapján az amerikai autópiacon 27 éves mélypontot jelentett a 2009-es év, ugyanis utoljára 1982-ben tartózkodtak olyan alacsony szinten az újautó értékesítések, mint a tavalyi évben. Ezzel pedig el is veszítette az Egyesült Államok a világ legnagyobb autópiaca címet, amelyet Kína vett át tőle 2009-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?