Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy csíkon vitáznak már tíz éve

2008.04.10. 11:43
Egy csíkon folyik a vita az Európai Bíróságon, az Adidas szerint a vásárlók összetéveszthetik a jól ismert jelet a többi cég által használt két csíkkal. Az Európai Bíróság felemás döntést hozott.

Az Adidas megakadályozná, hogy más ruházati cégek két csíkot használjanak a ruhák vállain, mert az túlzottan hasonlít a cég jól ismert három csíkjához – írja a BBC Online. Az Európai Bíróság csütörtöki ítéletében felemás döntést hozott: szerintük az emberek többségénél összekapcsolódik a két féle jelzés, így összetéveszthetik, ugyanakkor a nemzeti bíróságok döntik el, hogy adott esetben használhatják-e a többiek a két csíkot.

A vita tíz éve kezdődött Hollandiában, amikor a sportszergyártó cég beperelte a C&A, H&M, Marca Mode és Vendex áruházláncokat, mert a hetven éve használt három csík már összekapcsolódott az Adidas márkával. Az érintett cégek szerint azonban mindenkinek joga van két csíkkal díszíteni a ruhákat. A holland bíróság egy éve kérte az Európai Bíróság állásfoglalását az ügyben – írja az International Herald Tribune.

Az Adidas hosszú történelme és jelentősége az európai piacon úgy tűnik meghallgatásra talált. A bíróság szerint az a fontosabb, hogy a fogyasztókat emlékezteti-e a többi cég által használt díszítés az Adidas jeléhez, és nem az, hogy mennyire hasonlít egymáshoz a két dizájn. Az ügynek azonban még nincs vége, most a holland bíróságon a sor. Ők döntik el, hogy a konkrét esetben, mennyire hasonlít a dizájn, vagyis használhatják-e a cégek a csíkokat vagy nem.