Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Airbag az íróasztalban

2002.10.18. 10:45
Az alkalmazottak régi álmát valósította meg az a német tervező, aki feltalálta az íróasztalba integrált felfúvódó párnát.
"Munka közben sokszor gondoltam arra, milyen jó lenne lefeküdni egy kicsit és sziesztázni egyet" - nyilatkozott a nagy találmány születésének körülményeiről Matthias Knigge. A mester airbaggel kombinált íróasztalát nemsokára bemutatják egy hamburgi galériában.

Kemény, ejtőzés

"Az asztalt azoknak szántam, akik keményen dolgoznak és szükségük van egy kis ejtőzésre" - jelölte ki a feltaláló a potenciális ügyfelek mintegy 4 milliárd fős táborát.

Dió

A prototípus a Reuters beszámolója szerint diófából készült. Első blikkre pont olyan, mint egy közönséges íróasztal és mindaddig olyan marad, amíg meg nem nyomunk egy szolidan elhelyezett gombot. Ez indítja be az élénk narancssárga színű párna felfúvódását.

Gálya

Knigge reméli, hogy a bútordarab nem fogja még több munkára ösztökélni használóit. "Nem az volt a célom, hogy az embereket 24 órán keresztül az íróasztalukhoz láncoljam. Szerintem el kell tudniuk szakadni és élni az életüket" - mondta a szieszta teuton barátja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!