Emma
-2 °C
6 °C

Branson már ötmillió fontot ajánl a Concorde-okért

2003.06.23. 14:45
A Virgin Atlantic elnöke korábban egy fontért akarta megvenni a British Ariways flottáját.
Richard Branson, április elején jelentette be, hogy átvenné a British Airways (BA) szuperszonikus repülőgépeit, amiket üzemeltetőjük októberben von ki a szolgálatból.

Egy fontról emelt

Branson akkor azt mondta, hogy egy fontot ad a gépekért, mert annak idején a brit kormány is ennyiért adta át a repülőket a British Airwaysnek. "A kormány azt mondta, hogy más légitársaságnak is odaadná a gépeket, ha az tudná azokat üzemeltetni" - közölte a légitársaság elnöke. "A Virgin Atlantic hatékonyabban működik a BA-nél, így elképzelhető, hogy mi gazdaságosan tudnánk üzemeltetni a gépeket" - tette hozzá.

A BA nem engedi

A Virgin Atlantic elnöke most már gépenként egymillió fontot (374 millió forint) fizetne, de a British Airways továbbra is ragaszkodik a repülők leállításához. A társaság szóvivője közölte: "A gépek nem eladók, és biztosan nem repülnek 2003 októbere után."

A BA tervét a Concorde-okat gyártó Airbus is támogatja. A cég Sunday Telegraph-nak nyilatkozó szóvivője szerint a gépek karbantartása olyan iszonyúan sokba kerülne, hogy elképzelhetetlen, hogy gazdaságosan lehessen azokat üzemeltetni.