Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem gyárthatják Homer Simpson kedvenc sörét

2001.12.06. 09:02
A 20th Century Fox perrel fenyegette meg az új-zélandi Duff-testvérek sörfőzdéjét, amiért azok Duff nevű sört mertek gyártani. A stúdió közölte, hogy már levédette rajzfilmbeli Simpson család fejének hasonnevű kedvenc sörmárkáját. Duffék visszakoztak, és ezentúl McDuff néven forgalmazzák az italt.
A 20th Century Fox arra kötelezett egy új-zélandi sörfőzdét, hogy változtassa meg egyik sörének nevét. Hiába hívták a sörfőzde tulajdonosát Duffnak, a stúdió jogászai arra hivatkoztak, hogy a Simpson család című sorozatban szereplő Duff sörmárkát (a családfő kedvenc sörét) ők már levédették.

Először szép szóval próbálkoztak

A stúdió először másfél éve lépett kapcsolatba a dunedini céggel, de Gavin és Bev Duff egész idáig nem volt hajlandó a név megváltoztatására. A 20th Century Fox egy ideig szép szóval próbálkozott, felajánlotta, hogy a váltás költségeinek egy részét (címkék, söralátétek, reklámok cseréje) fedezik, de Duffék nem hátráltak.

Nincs pénzük harcolni

A stúdió végül perrel fenyegette meg a sörfőzdét, így a testvérek a jövő héttől McDuff néven kezdik forgalmazni az italt. "Mindig tudtam, hogy egyszer ez lesz a vége. Egy kis cégnek nincs elég pénze ahhoz, hogy egy ilyen óriással felvegye a harcot" - mondta a történtekkel kapcsolatban az Otago Daily Times-nak a tulajdonos.