Auguszta
-3 °C
2 °C

Fapados tengerjáró

2005.06.02. 17:29
Fapados repülés és szállás után egy újabb, korábban a luxuskategóriába tartozó ágazatban jelent meg az Easy csoport. A cég saját logós, az olasz és a francia riviéra előtt cirkáló tengerjáró hajóira akár kétnapos utakra is be lehet fizetni, egy két személyes kabin ára pedig egy 2-3 csillagos szállodai szobáéval egyenlő.
A jellemzően nyugdíjas korú közönség helyett a fiatalabb, 20-40 közötti generációkat célozta meg az Easy csoport új üzletága, az Easycruise.com. A fapados tengerjárókra akár egy hétvégére is lehet, a repülőjegyekhez hasonlóan az interneten, a minél korábban annál olcsóbban elv alapján foglalni.

A május elején indult szolgáltatás az Easy közleménye szerint igazolta várakozásaikat: a jegyeket foglalók átlagéletkora alig 35 év, lényegesen fiatalabb, mint az 50 feletti átlagot mutató hagyományos tengerjárók esetében. Az új célközönség meghódítása érdekében több újdonságot is bevezettek: a megszokott hosszabb túrák helyett az Easycruise már két napos hajózást is kínál, a vedégeknek minimum két éjszakát kell kifizetni.

Egy kétszemélyes kabint a legolcsóbban 75 euróért adnak, ez azt jelenti, hogy negyven ezer forintért két személy már egy hosszú hétvégét is eltölthet a hajón.

Az így lényegesen gyorsabban cserélődő utasok miatt persze mindennap ki kell kötnie a hajónak, de ezt a cég szintén előnyként tünteti fel: a cirkáló a hét minden napján más városban köt ki este és hajnali négyig marad a kikötőben, így a riviéra éjszakai életéről sem kell lemondania hajózóknak.

A tengerjárok jellemzően magas áraihoz mérten a hajón az éttermek is visszafogottabbak, főételt már kétezer forintos ár alatt is kínálnak.