Emőke
-4 °C
9 °C

Fehér egerek helyett brókereken kísérletezne a lord

2001.12.13. 11:48
Lord Sainsbury tudományos és fejlesztési miniszter szerint az állatkísérletekben egerek és patkányok helyett részvénypiaci brókereket kellene használni: sokan vannak, pénzért bármit megtesznek, és a kutatók sem kedvelik meg őket úgy, mint a kisállatokat.
A Brit Kohóépítők Szövetségének éves ülésén a londoni Savoy hotelben Lord Sainsbury tudományos és fejlesztési miniszter szólásra emelkedett, és bejelentette, hogy van egy jó híre: a kormány megtalálta a megoldást az állakísérletek problémájára.

Sok ellenszenves bróker pénzért bármit megtesz

Az összesereglett kohóépítők meglepetésére a miniszter úgy folytatta, hogy a jövőben az állatkísérletekben egerek és patkányok helyett részvénypiaci brókereket kellene használni.

Az eljárásnak a lord szerint számos előnye lenne. Rengeteg bróker van; pénzért bármit megtesznek; és - eltérően a patkányoktól és az egerektől - nem áll fenn annak veszélye, hogy a tudósok túlságosan megkedvelnék őket.

Az emberi értelem határvidékeit kutató Ananova nem vállalkozott annak megfejtésére, hogy Sainsbury, akinek családja birtokolja a Tesco nevű szupermarketláncot, milyen tapasztalatok alapján ismerte fel a brókerek igazi hivatását.

Visszavágnak a Tescóban

A Daily Telegraph érdeklődésére az Association of Private Client Investment Managers and Stockbrokers szóvivője bevallotta, hogy ő még nem hallotta a legújabb brókerviccet . A szóvivő csupán annyit válaszolt a miniszter fergeteges humorára, hogy ha legközelebb vásárolni mennek, mindenképpen a Tesco lesz a célpont.