Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kastély 25 milliárdért, kéz alól

2005.08.10. 14:01
Áruba bocsátották a világ jelenleg megvásárolható legdrágább luxusrezidenciáját - értesült a BusinessWeek. A London elegáns elővárosában, Windsor mellett található, több mint 70 millió fontért, vagyis 25 milliárd forintot meghaladó összegért kínált ingatlan tulajdonosának a Királyi Ház tagjai és híres sztárok lehetnek a szomszédai.
Az Updown Court névre hallgató, mindössze öt évvel ezelőtt épült rezidencia 103 szobával, 22 hálószobával, öt úszómedencével. A mozaikpadlót 24 karátos arany díszíti, a földalatti luxusgarázsokban nyolc limuzin parkol. A 23.5 hektáros birtokon kényelmesen jut hely saját helikopter-leszállóhelynek.


Updown Court

Az ingatlanközvetítők szerint a XIX. század óta nem épült ennyire impozáns kastély Angliában. A főépülethez egy vendégház, egy őrház és egy fogadóépület tartozik, a hatalmas lovaspark mellett istállók találhatóak.

Keleti vevőket várnak

Szakértők szerint elsődlegesen a leggazdagabb arab, orosz vagy kínai multimilliárdosok jöhetnek szóba potenciális vásárlókként. Ahhoz, hogy valaki megvehesse, 13 888 évnyi, vagyis 166 667 havi bruttó magyar átlagfizetéssel kell rendelkeznie.

A magánszemélyek által birtokolt rezidenciák között állítólag az acél- és egyéb nyersanyagokban utazó iparmágnás, Lakshmi Mittal múlt évben vásárolt, 12 hálószobás ingatlanja a legdrágább, amely West-Londonban, a Kensington Palace mellett 70 millió fontot ért.