Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Kastély 25 milliárdért, kéz alól

2005.08.10. 14:01
Áruba bocsátották a világ jelenleg megvásárolható legdrágább luxusrezidenciáját - értesült a BusinessWeek. A London elegáns elővárosában, Windsor mellett található, több mint 70 millió fontért, vagyis 25 milliárd forintot meghaladó összegért kínált ingatlan tulajdonosának a Királyi Ház tagjai és híres sztárok lehetnek a szomszédai.
Az Updown Court névre hallgató, mindössze öt évvel ezelőtt épült rezidencia 103 szobával, 22 hálószobával, öt úszómedencével. A mozaikpadlót 24 karátos arany díszíti, a földalatti luxusgarázsokban nyolc limuzin parkol. A 23.5 hektáros birtokon kényelmesen jut hely saját helikopter-leszállóhelynek.


Updown Court

Az ingatlanközvetítők szerint a XIX. század óta nem épült ennyire impozáns kastély Angliában. A főépülethez egy vendégház, egy őrház és egy fogadóépület tartozik, a hatalmas lovaspark mellett istállók találhatóak.

Keleti vevőket várnak

Szakértők szerint elsődlegesen a leggazdagabb arab, orosz vagy kínai multimilliárdosok jöhetnek szóba potenciális vásárlókként. Ahhoz, hogy valaki megvehesse, 13 888 évnyi, vagyis 166 667 havi bruttó magyar átlagfizetéssel kell rendelkeznie.

A magánszemélyek által birtokolt rezidenciák között állítólag az acél- és egyéb nyersanyagokban utazó iparmágnás, Lakshmi Mittal múlt évben vásárolt, 12 hálószobás ingatlanja a legdrágább, amely West-Londonban, a Kensington Palace mellett 70 millió fontot ért.