Sára, Márió
2 °C
6 °C

Visszahívják a Dacia Loganok kétharmadát

2005.01.19. 08:26
Az elektromos berendezések körüli problémák miatt visszahívják az eddig eladott Dacia Loganok kétharmadát.

Különböző, főként az elektromos rendszert érintő technikai problémák miatt több mint tizenötezer Logant hív vissza a francia Renault tulajdonában lévő román Dacia autógyár. A cég hangsúlyozza: óvintézkedésről van szó, eddig meghibásodás nem történt. A piac alsó árszegmensét megcélzó, tavaly debütált kocsikból az elmúlt évben 40 ezerre vettek fel megrendelést és 23 ezret értékesítettek - ennek közel 90 százalékát Romániában -, vagyis az eladott mennyiséghez képest igen széles kört érint az utólagos hibajavítás.

Főleg hazai

A visszahívási akció nem meglepő módon főként a hazai piacon eladott modellekre vonatkozik, a költségeket az ilyenkor szokásos módon a Dacia állja, de arról még nincsenek becslések sem, hogy ez mennyibe kerül majd a cégnek. A Dacia magyar honlapján nincs arról információ, hogy az itthon eladott autókra vonatkozik-e az akció.

A lépcsőshátú limuzinból a Renault évente 700 ezer darabot, 2010-ig összesen négymilliót kíván értékesíteni. Az évi 700 ezres darabszám nagyjából megfelel a Renault Mégane család 2003-as értékesítésének. A Renault 2003-ban összesen 2,39 millió autót értékesített. A Nissan autógyárban tartott érdekeltségét is beszámítva az értékesítési darabszám 5,36 millió.