Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Túlsúlya miatt nem kellett a McDonald's-nak

2003.08.06. 15:56
Túlsúlya miatt nem lehetett szakács kedvenc McDonald's étteremben - állítja egy amerikai férfi. Az étterem vezetője azt mondta, addig nem állhat munkába, míg el nem készül nadrágja. Több hónapig várt, majd feljelentette a gyorsétkezdét. A világcég mindent tagad.
Joseph Conner öt gyermekével sokszor evett McDonald's-okban. Amikor arról értesült, hogy kedvenc gyorsétterme szakácsot keres, égett a vágytól, hogy munkába álljon.

A 180 centi magas, 160 kilogrammot nyomó Conner azonban soha nem lett az étterem csapatának tagja, állítása szerint azért, mert túlsúlyos. Az gyorsétkezdében soha nem mondták neki, hogy súlya miatt nem engedik dolgozni, de ő meg van erről győződve.

Nem készült el az egyenruha nadrágja

Állítása szerint egyike volt a 2000 januárjában felvettek közül. "Megkaptam az állást, de azt mondták nekem, hogy akkor állhatok munkába, ha megjön az egyenruhám" - mondta az amerikai férfi az ABCNews reggeli műsorában. Három nap alatt megoldódott volna a probléma. Amikor azonban nem jött hír a McDonald's-tól, felkereste őket. A gyorsétkezde még néhány nap türelmet kért.

Végül az étterem vezetőjétől azt a választ kapta, hogy a nadrágja még nincs készen, és nem állhat munkába hiányos egyenruhában. Conner azonban vitatja ezt, hiszen az étteremben dolgozók közül sokan fekete, de nem az egyenruhához tartozó nadrágot viseltek.

Hónapok teltek el így. "Nem hiszem, hogy bárkinek is ennyi ideig tartana egy nadrágot varratni" - méltatlankodott a férfi.

A McDonald's mindent tagad

Conner 2002 augusztusában adta be keresetét a bíróságon. Az étterem természetesen mindent tagad. A McDonald's határozottan visszautasítja Conner állításait, egyébként is elítél mindenféle diszkriminációt - szögezi le közleményben a gyorsétterem.

Connernek hat éves tapasztalata van szakácsként, MCDonald's-beli munkáját könnyedén elvégezhette volna. A férfi ügyvédje állítja, mióta nyilvánosságra került Conner története, számos hasonló eset jutott a tudomására - tudosított az ABCNews.