11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27. ÉLŐ
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Nem perelhetik a kövérek a McDonald's-t

2003.01.23. 11:07
A bíróság elutasította azt a keresetet, amit négy bronxi fiatal nyújtott be tavaly a McDonald's ellen, közölte a Financial Times. A felperesek azt állították, hogy az étteremlánc nem tájékoztatatta őket az ott kapható ételek veszélyeiről, ezért lettek ők váratlanul kövérek.
Robert Sweet bíró szerint a felperesek nem tudták bebizonyítani, hogy a hamburgervásárlás olyan veszélyeket rejtene magában, amit ne ismerne mindenki. "Ha valaki tudja, hogy a rendszeres hamburgerevés súlynövekedéshez vezet, akkor a törvény sem védheti meg saját mértéktelenségétől" - közölte.

A McDonald's perek tízezreitől tart

A cég a bíróság előtt többek között azzal érvelt, hogy ha a keresetet nem utasítják el, akkor perek tízezrei indulhatnak az étteremláncok ellen. A bíró ennek ellenére engedélyezte a felpereseknek, hogy később újabb, kibővített keresetet nyújtsanak be.

Az ügyvéd új keresetet nyújt be

A McDonald's közleményben üdvözölte a döntést: "Biztosak voltunk benne, hogy a józan ész győzedelmeskedik ebben az ügyben. Éttermeinkben egészségesen is lehet étkezni, ez kizárólag a vásárló döntéséről függ."

Samuel Hirsch ügyvéd, a felperesek képviselője a döntés után csak annyit mondott, hogy a McDonald's korán örül. "Az ítélet lehetőséget adott az újabb kereset benyújtására, és ezzel egy hónapon belül élni is fogunk" - tette hozzá.  • Hírek
  • Bankszámla